REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gediminas Navaitis siūlo lengvatinį PVM tarifą šildymui pratęsti, kol bus pradėtos kompensuoti sumažintos socialinės išmokos, o PVM lengvatą taikyti ne tik daugiabučių namų šildymui, bet ir patalpų šildymui naudojant malkas, briketus, dujas, anglis ar elektros energiją.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatyta parlamentaro pirmadienį įregistruotose Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisose. Ši pataisa teikiama atsižvelgiant į Lygių galimybių kontrolieriaus pažymą, kurioje siūloma atitinkamus teisės aktus pakeisti taip, kad individualių namų savininkams, naudojantiems būsto apšildymui minėtų rūšių kurą, būtų sudaryta galimybė šį kurą įsigyti pritaikius lengvatinį PVM tarifą.

"Bendras principas - atsisakyti įvairių PVM lengvatų - nekelia abejonių. Tačiau šiandien, ekonominio sunkmečio laikotarpiu, jų atsisakymas būtų pernelyg didelė našta žmonėms. Todėl siūlau nustatyti aiškų lengvatos galiojimo terminą, susieti ją su sumažintų pensijų ir kitų socialinių išmokų kompensavimu. Žmonės žinotų - kol ekonominė padėtis nepagerės tiek, kad valstybė galėtų kompensuoti socialinių išmokų sumažinimą, tol besąlygiškai galios ir lengvatos šildymui",- teigia G. Navaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų