REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Raimondas Šukys paskirtas sveikatos apsaugos ministru

Kažkada jau pabuvęs vidaus reikalų ministru ir turėjęs pasitraukti Raimondas Šukys vadovaus sveikatos apsaugai. Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė skirti liberalcentristą, buvusį nepartinių partijos lyderį ministru. Pareigas jis pradės eiti ne anksčiau kaip kovo 10 dieną, kai Seime prasidės pavasario sesija ir jis turės galimybę duoti priesaiką.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė šiandien pasirašė dekretą dėl R.Šukio skyrimo sveikatos apsaugos ministru. Dekretas įsigalioja nuo jo pasirašymo dienos.

REKLAMA

Pavesdama vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai šalies vadovė akcentavo, jog sistemos reforma turi būti tęsiama, vaistų kainos turi mažėti, o korupcija negali būti toleruojama bei palinkėjo "visokeriopos sėkmės, ištvermės ir sveikatos tokiame nelengvame poste".

Kalbėdama apie sveikatos apsaugos reformą, D. Grybauskaitė pabrėžė, kad jos tęstinumas turi būti garantuotas pačiu aukščiausiu lygiu.

Atkreipdama būsimojo ministro dėmesį į vaistų kainas, Prezidentė teigė, jog jis turįs garantuoti, kad jau priimti ir nuo balandžio pirmosios įsigaliojantys įstatymai, kurie reguliuoja antkainius, būtų efektyvūs ir žmonės "savo kišenėse pajustų" sumažėjusias vaistų kainas.

REKLAMA
REKLAMA

"Ministras įpareigotas asmeniškai imtis atsakomybės, kad korupcijos apraiškos ministerijoje, visuose lygmenyse, nuo paties mažiausio iki paties aukščiausio, būtų išgyvendintos ir kad ministras, turintis ir teisininko išsilavinimą bei didelę patirtį, imtųsi visų būtinų priemonių, kad korupcijos lygis taptų nulinis", - sakė Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

R. Šukio kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministrus palaikė ir Premjeras Andrius Kubilius, ir valstybės vadovė. Jį vienbalsiai delegavo ir Liberalų ir centro sąjungos, kuriai pagal koalicijos sutartį ir priklauso šis postas, valdyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol sveikatos apsaugos ministro pareigas laikinai eina finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Ji vadovavimą Sveikatos apsaugos ministerijai perėmė iš atsistatydinti nusprendusio Algio Čapliko.

Veikilą pradėjo „nepartinių partijoje“



R. Šukys politinę karjerą pradėjo 1996 metais politinėje partijoje, pasivadinusioje nepartinių judėjimu „Rinkimai 96“, kuriam pats  ir vadovavo su dabartiniu „Tvarkos ir teisingumo“  frakcijos Seime nariu Juliumi Veselka. 

Socialdemokrato Gedimino Kirkilo Vyriausybėje R. Šukys  dirbo vidaus reikalų ministru. Iš šių pareigų jis atsistatydino, kai neblaivus Skuodo rajono policininkas Aleksandrijos miestelyje automobiliu užmušė tris vaikus.

REKLAMA

Jis nuo 2000 metų yra Seimo narys, o šią kadenciją eina Seimo Pirmininkės pirmojo pavaduotojo pareigas.

Išbandymai koalicijai

Naujo kandidato į sveikatos apsaugos ministro postą LiCS paieškos prasidėjo po to, kai kitas liberalcentristų politikas Algis Čaplikas įteikė atsistatydinimo prašymą, o prezidentė jį patenkino.

Sveikatos apsaugos ministeriją ne kartą krėtė Specialiųjų tyrimų tarnyba, o viceministras Artūras Skikas buvo suimtas ir greitai nuteistas dėl kyšininkavimo. 

A. Čaplikas tada suabejojo, ar turi didžiausios koalicijos partnerės – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos – palaikymą. Premjeras Andrius Kubilius ragino A. Čapliką neskubėti trauktis. Tuo tarpu Seimo pirmininkė Irena Degutienė keletą kartų viešai užsiminė, jog ministras turi atsistatydinti.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų