REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš pradedant „Kuždesių salos“ filmavimą, Martin Scorsese (67) visiems aktoriams bei komandos nariams pravedė pamoką „Prisimenant klasiką“.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad geriau pajustų būsimo filmo dvasią ir bent įsivaizduotų, koks jis turėtų būti - visų buvo paprašyta peržiūrėti jau klasika tapusių filmų rinkinį.

REKLAMA

„Visa diena buvo paskirta Otto Preminger (†79) filmo ‚Laura‘ (1944), Jacques Tourneur (†73) ‚Out of the Past‘ (1947) ir, aišku, Alfred Hitchcock (†80) psichologinio trilerio ‚Vertigo‘ (1958) žiūrėjimui. Visi šie filmai pasakoja apie psichologinių apsėdimų kamuojamus detektyvus, bandančius su tuo susidoroti savo tiriamų bylų metu“, - pasakojo Leonardo DiCaprio (35), filme atliekantis pagrindinį detektyvo vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA

„Režisierius atrinko filmus, kuo labiau atinkančius ‚Kuždesių salos‘ žanrą, o svarbiausia - atspindinčius ‚50-ųjų laikotarpį. Atrodė lyg jis mums būtų rodęs savo svajones. Ir tos svajonės grįžta kartu su ‚Kuždesių sala‘“, - apie filmų peržiūrą pasakojo aktorius.

To neneigė ir pats režisierius: „Mėgstu šiuos filmus ir todėl stengiuosi išsaugoti kuo daugiau prisiminimų apie juos. Šiuo atveju aš esu lyg atsimininimų saugykla“, - šmaikštavo 5 Oskaro statulėles laimėjusio filmo „Aviatorius“ kūrėjas Martin Scorsese.

Pasakodamas apie savo sprendimą režisuoti filmą pagal to paties pavadinimo Dennis Lehane (44) knygą, Martin teigė, esą jau skaitydamas scenarijų  jis pajuto stiprų ryšį su pagrindiniu veikėju, kas ir paskatino „Kuždesių salos“ atsiradimą kino teatruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų