REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi pasieniečiai iš kontrabandininkų atėmė dar vienas roges, kuriomis šie rengėsi gabenti rusiškas cigaretes.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pareigūnai, patruliuodami ties Šilutės rajono Žalgirių kaimu pastebėjo prie Ragininkų salos iš Lietuvos teritorijos Rusijos kranto link per Nemuną važiuojančias sniego roges. Prie jų buvo prikabintos savadarbės rogės.

REKLAMA

Pėstieji patruliai nuskubėjo prie tos vietos, tačiau sniego rogėmis čiuožęs asmuo pamatė juos. Jis ant upės, kurios viduriu eina siena su Rusija, apsisuko ir spruko į Lietuvos gilumą.

Į šią vietovę atskubėjo papildomos Vileikių užkardos pasieniečių pajėgos.

Bėglys sniego rogėmis pelkingomis vietomis per laukus ir užšalusius kanalus nulėkė Šilutės link. Pasieniečių persekiojamas jis suprato, kad tempdamas savadarbes roges nepaspruks, todėl jas atkabino ir tada sniego rogėmis išvystęs didelį greitį paspruko.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai jo temptas roges aptiko maždaug už 7 km nuo sienos. Neabejojama, kad jomis buvo planuota Nemuno ledu iš Kaliningrado srities atgabenti kontrabandinių rūkalų dėžes. Į kontrabandininkų sumeistrautas roges tilptų apie 20 dėžių po 500 pakelių cigarečių, o jas tvirtinant specialiais diržais - ir dar daugiau.

Per savaitę tai jau trečias atvejis, kai pasienyje su Rusija kontrabandininkai lieka be savo rogių cigaretėms vežti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų