REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 200 piketuotojų prie Seimo ketvirtadienį piktinosi danų kiaulių kompleksų veikla ir keliamais nepatogumais apylinkių gyventojams. Įvairaus amžiaus Pakruojo, Mažeikių, Pasvalio, Radviliškio, Kalvarijos savivaldybių bendruomenių, Žaliųjų judėjimo ir kitų nevyriausybinių organizacijų atstovai reikalavo, kad politikai užtikrintų jų teisę į švarią aplinką ir sutramdytų verslininkų apetitą.

REKLAMA
REKLAMA

Žemaitijos vėliavomis ir plakatais "Seimūnai, nemažinkit sanitarinių zonų, nes miegosim kartu su kiaulėmis", "Mieli seimūnai, nepavirskit kiaulėmis", "Kas gali paneigti, kad mūsų teismai nepaperkami?" nešini, lydimi būgnininkų ir vaikų su švilpukais protestuotojai piktinosi politikų neveiklumu ir danų kiaulių augintojais. Tarp protestuotojų sukiojosi ir vaikai, vienas iš jų buvo pasikabinęs plakatą "Nors aš dar mažas, bet kiaulių smarvė kenkia ir man".

REKLAMA

Nepriklausomybės aikštėje susirinkusieji teigė, kad kiaulių kompleksai teršia aplinką, o Lietuvos valdžia nepajėgia sutramdyti įsismarkavusių verslininkų.

Jau kelinti metai rajonuose, kur danams priklausančiose fermose auginami tūkstančiai kiaulių, visiškai ignoruojami šalia gyvenančiųjų interesai. Daugelyje vietų dėl intensyviai srutomis tręšiamų laukų tarša patenka į šachtinius šulinius. Taip žmonės kenčia ne tik nuo smarvės, bet neturi kokybiško geriamojo vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos metu bendrovė "Gerva" rajonų gyventojams dalijo nitratų testus vandens kokybei patikrinti, kitą su tuo susijusią informaciją.

Pasak lrt.lt, socialdemokratas Algirdas Butkevičius, vienas iš su protestuotojais susitikusių Seimo narių, sako, jog parlamentarai piketuotojams prižadėjo, kad "artimiausiu metu Seime bus sudaryta darbo grupė, ji kartu su Vyriausybės atstovais išnagrinės susidariusią situaciją ir kartu su grupe, kuri sudaryta Vyriausybėje, nutars, kaip spręsti problemą".

"Manome, kad jeigu nesprendžia Vyriausybė, nesprendžia Aplinkos ministerija, reikia (klausimą) perkelti į aukštesnį sprendimo lygį. Reikia imti ir pakeisti įstatyminę bazę taip, kad negalėtų nei Vyriausybė, nei Aplinkos ministerija tų klausimų nespręsti", - sakė "tvarkietis" Dailis Barakauskas.

Apie tai žiūrėkite ir LNK žinių videoreportaže

Gedimino Savickio (ELTA) nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų