REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį (Europos Sąjungos) ES vyriausiajai įgaliotinei užsienio reikalams ir saugumo politikai Catherine Ashton paskelbus, jog ES specialiuoju atstovu Afganistane paskirtas buvęs LR Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, Italijai atstovaujantis Europos Parlamento narys Pino Arlacchi kreipėsi į Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakciją (ALDE), kurios narys pats yra, ragindamas ALDE vardu nusiųsti paklausimą Europos Komisijai bei Europos Sąjungos Tarybai, kuriame išreiškiamos abejonės dėl V. Ušacko bei ES įgaliotiniu JAV taip pat paskirto portugalo Jao Vale Almeida kompetencijos eiti šias pareigas. Šį paklausimą EP ALDE frakcija, kurio narys yra ir Leonidas Donskis, turėtų svarstyti kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Europarlamentaras Leonidas Donskis, reaguodamas į šią Pino Arlacchi iniciatyvą, šiandien oficialiu laišku kreipėsi į kolegas ALDE frakcijoje. Jame europarlamentaras teigia negalintis nereaguoti į neteisingas P. Arlacchi interpretacijas V. Ušacko kompetencijos, patikimumo bei reputacijos atžvilgiu.

REKLAMA

„Jeigu šis P. Arlacchi klausimas būtų susijęs tik su paskyrimo procedūros skaidrumu ar išankstinių konsultacijų tariamu trūkumu, niekuomet neleisčiau sau į šią situaciją reaguoti tokiu būdu, o kliaučiausi kolegialumo principu bei vidinėmis diskusijomis. Taip pat šį klausimą atidėčiau į šalį, jeigu Vygaudas Ušackas nebūtų nugalėjęs Italijos kandidato“, - kreipiasi į ALDE frakcijos kolegas L. Donskis.

Konkurse dėl specialiojo įgaliotinio Afganistane posto V. Ušackas varžėsi su kandidatais iš Italijos, Vengrijos, Lenkijos.

„Negaliu suprasti, kodėl nusipelnęs ir talentingas diplomatas turėtų būti žeminamas, o jo geras vardas teršiamas (...). Dar daugiau, tokio paklausimo (ALDE frakcijos vardu) pateikimas (EK ir ES Tarybai) bus labai blogas signalas Lietuvai, o kartu ir Portugalijai, kad diplomato iš mažos šalies paskyrimas yra sutinkamas su įtarimais dėl pačios paskyrimo procedūros ir tuo būdu užtrauks šešėlį į postą paskirtiesiems asmenims“, - laiške rašo Leonidas Donskis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų