REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 28 d. sekmadienio popietė  blusų turguje jau spėjo tapti tradicija daugeliui vilniečių.  Į turgų jie ne tik atsineša nebereikalingus daiktus, bet ir ieško įdomių smulkmenų, dalinasi idėjomis kūrybinėse dirbtuvėse. Paskutinę žiemos dieną, be įprasto blusų turgui šurmulio svečių laukia staigmena -  išskirtinis grupės „BrassBastardz“ pasirodymas.

REKLAMA
REKLAMA

„BrassBastardz“ grupės nariai: Daiva Starinskaitė, dar žinoma kaip Divah Dee, saksofonistas Alvydas Mačiulskas, trimitininkas Aurimas Rimeikis, broliai Aleksos – būgnais grojantis Marijus ir bosinės gitaros iš rankų nepaleidžiantis Domas, multiinstrumentalistas Aleksandras Roičenok ir už diskžokėjaus pulto tvirtai stovintis Justas Fresh, naująjį albumą „Waiting...“ vadina nauja seniena. Pradėtas kurti prieš 8-erius metus, visą tą laiką jis buvo kruopščiai brandinamas kaip rūšinis prancūziškas vynas ir tik dabar išvydo dienos šviesą.

REKLAMA

Gerų senų  vynų prekybos centruose nerastumėte, tik specializuotose parduotuvėse, todėl ir šis diskas nebus platinamas jose. Kadangi „BrassBastardz“ vertina tai, kas gera ir tikra, savo aštuonerius metus brandintu disku pasidalinti pasirinko „Blustrugį“.

Ką gali rasti užsukęs  į blusų turgų? Seną močiutės servisą, vintažinę tetulės suknelę ir pasakų knygutę iš vaikystės. Bet ne tik. Kartu su tais, kurie siūlys savo senus, su sava istorija ar rankų darbo daiktus, „Brassbastardz“ jaukiai ir muzikaliai įsikurs „Blusturgyje“. Vasario 28 d., sekmadienį, G9 ketvirtajame aukšte, tarp įprastų blusų turgaus prekių gulės ką tik iškeptas, bet senus laikus menantis, „BrassBastardz“ albumas „Waiting“. Į naują dėžutę įpakuota kompaktinė plokštelė slepia savyje senai sukurtas melodijos, įvilktas į naują apvalkalą, bene dešimtmetį gimdytą skambesį, melancholiškus tekstus, nostalgišką praeities dvelksmą.

Jazz, hip-hop, soul, house, big beat ir drum&bass muzikos stilius jungianti grupė ne tik rūpinsis muzikine turgaus atmosfera, bet ir stos už blusturgio prekystalio. Pakutenę „Blusturgio“ lankytojų ausis „BrassBastardz“ kolektyvas žada pasiūlyti ne tik naująjį albumą, tačiau ir kitų BrassBastardz'ams mielų daiktų iš senienų skrynios: ženkliukų, plokštelių ar funky akinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų