REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antstoliui - įtarimai kyšininkavimu

Trečiadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir viešiesiems interesams, sulaikė klaipėdietį antstolį ir kyšio tarpininkavimu įtariamą asmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien jiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl kyšio priėmimo (pagal Baudžiamojo kodekso 225 str. 3 d.), dėl dokumentų suklastojimo (pagal BK 300 str. 1 d.) ir dėl tarpininko kyšininkavimo (pagal BK 226 str. 1 d.).

REKLAMA

Įtariama, kad už galimybę panaikinti nekilnojamojo turto areštą ir kitus veiksmus  antstolis iš fizinio asmens reikalavo ir per tarpininką priėmė didesnį nei 250 MGL vertės kyšį.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras.

Remiantis Baudžiamojo proceso kodekso 177 str., kuris reglamentuoja ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumą, prokuroras tyrimo eigos bei tolesnių procesinių veiksmų nekomentuoja.

Nekaltumo prezumpcijos doktrina skelbia, jog asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų