REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po pusantrų metų trukusio bylinėjimosi, kurio metu siekta įrodyti, jog vienas verslininkas sukurstė jo naudai piktnaudžiauti Palangos valdininką, kalčiausi liko valstybinį kaltinimą palaikantys prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA

Esą jie taip atmestinai atliko ikiteisminį tyrimą ir rinko įrodymus, jog remiantis jų atliktu darbu nieko nuteisti neįmanoma.

REKLAMA

Verslininkas Kęstutis Gecas buvo kaltinamas tuo, kad sukurstė buvusį Palangos savivaldybės administracijos direktorių Rimantą Garolį piktnaudžiauti tarnyba, suklastoti dokumentą bei jį panaudoti.

Tačiau Klaipėdos miesto apylinkės teismas vakar abu įtariamuosius išteisino - esą jeigu R. Garolis ir K. Gecas būtų pripažinti kaltais tik pagal surinktus ir teismui perduotus įrodymus, tai nuosprendis tikrai nebūtų objektyvus ir teisingas.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas taip pat grąžins bylą prokurorams, kad šie surastų tikrus kaltininkus.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesnei instancijai.

Išteisintasis K. Gecas nuosprendžio nekomentavo, o anot jo gynėjo, teismui ši byla buvo perduota "nuoga", ją reikėjo "aprengti" - t. y. pačiai teisėjai rinktis kaltės įrodymus.

Beje, nuosprendį išklausė tik K. Gecas, o teismo pastate prieš pat posėdį vaikščiojęs R. Garolis salėje taip ir nepasirodė.

Anot kaltinamojo akto, 2007 metų kovo-balandžio mėnesiais verslininkas įkalbėjo valdininką išduoti leidimo kopiją statyti objektui Meilės alėjoje, Palangoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Garolis, žinodamas, kad Palangos miesto savivaldybės Nuolatinės statybos komisijos posėdyje buvo priimtas sprendimas neišduoti leidimo minėtam objektui, 2007-ųjų balandį nurodė jam pavaldiems darbuotojams atspausdinti tris leidimų egzempliorius ir jų kopijas patvirtino herbiniu antspaudu.

R. Garolis buvo kaltinamas suklastojęs tikrą dokumentą ir taip padaręs didelės žalos valstybei, nes šiais savo veiksmais neva sumenkino Palangos savivaldybės, kaip valstybinės institucijos, prestižą. Jam pareikšti įtarimai ir dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Įtarta, kad K. Gecas, žinodamas, kad leidimas vykdyti statybas neišduotas ir kad jo kopijos yra suklastotos, dokumentą vis dėlto panaudojo - pateikė jį patvirtinti notarų biure bei įregistravo Registrų centre.

Valdas PRYŠMANTAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų