REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva pasirengusi Turkijai padėti kelyje į Europos Sąjungą, sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, trečiadienį susitikęs su Turkijos Europos reikalų ministru ir vyriausiuoju derybininku derybose dėl Turkijos narystės Europos Sąjungoje Egemenu Bagišu.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrų susitikime aptartos Turkijos integracijos į ES, politinių, prekybinių ir ekonominių Lietuvos ir ES santykių su Turkija aktualijos.

REKLAMA

"Raginame Turkiją ir toliau įgyvendinti ES reformas ir siekti pažangos derybose dėl narystės ES. Lietuva pasirengusi padėti Turkijai kelyje į ES", - sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

A. Ažubalis pasiūlė stiprinti Lietuvos ir Turkijos institucijų bendradarbiavimą, perduodant Lietuvos integracijos į ES patirtį.

Su E. Baišu susitiko ir Lietuvos premjeras.

Lietuva sveikina Turkijos Vyriausybės sprendimą panaikinti vizų režimą Lietuvos turistams, sakė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, susitikęs su Turkijos ES reikalų ministru ir vyriausiuoju derybininku Egemenu Bagišu ir kitais šios šalies delegacijos nariais.

REKLAMA
REKLAMA

"Esu tikras, kad ši aplinkybė bei faktas, kad 2010 metais Vilnius perleidžia Europos kultūros sostinės titulą Stambului, pasitarnaus dvišalių santykių stiprinimui bei dar aktyvesniam bendradarbiavimui turizmo, ekonomikos ir kultūrinių mainų srityse", - pabrėžė Vyriausybės vadovas.

Premjeras pasidžiaugė, kad Turkija išlieka svarbiu Lietuvos ekonominiu partneriu, ir paragino Turkijos investuotojus drąsiau išnaudoti Lietuvos laisvos ekonominės zonos privalumus bei pramonės parkų suteikiamas palankias aplinkybes.

"Mes kviečiame Turkiją prisijungti prie trišalio susitarimo, kurį pasirašė Lietuva, Baltarusija ir Ukraina, bendrai kuriant tarptautinį transporto Pietų koridorių nuo Baltijos iki Juodosios jūros. Konteinerinio traukinio "Vikingas" projekto plėtros koncepcija gali būti priskiriama prie pavyzdinių Europos Sąjungos ir Juodosios jūros valstybių bendradarbiavimo energetikos ir transporto srityje instrumentų", - sakė Premjeras A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų