REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į viešumą iškilo dviejų didelių Amerikos žiniasklaidos įmonių konfliktas dėl kopijavimo be sutikimo. Amerikos dienraščio „The Wall Street Journal“ vyriausiasis redaktorius Robertas Thomsonas kreipėsi į laikraščio „The New York Times“ redaktorių Billą Kellerį laišku, kuriuo pranešė, kad pastarojo žurnalistas užsiima plagijavimu, praneša observer.com.

REKLAMA
REKLAMA

Daugybė sutapimų

R. Thompsonas nurodė šešias „The New York Times“ žurnalisto Zachery Kouwe'o straipsnio vietas, kurios yra identiškai arba tik vos pakeičiant nukopijuotos nuo „The Wall Street Journal“ žurnalisto Amiro Efrati straipsnio. „The Wall Street Journal“ straipsnis taip pat buvo publikuotas „Dow Jones Neswires“.  Z. Kouwe'o straipsnis pasirodė praėjus maždaug porai valandų, kai internete buvo publikuotas A. Efrati straipsnis.

REKLAMA

„Apie straipsnyje narpliojamą temą nubuvo jokių bendrų pranešimų, o „The Wall Street Journal“ žinias, kurias panaudojo straipsniui, gavo tiesiogiai iš savo šaltinių, − R. Thompsono laišką cituoja observer.com. − Vėliau, naudodamiesi „The New York Times“ paieška, radome daug Z. Kouwe'o straipsnių ištraukų sutapimų su kitų žiniasklaidos organizacijų tekstais.“

Atsiprašo skaitytojų

Po skandalo Z. Kouwe'as buvo priverstas išeiti iš darbo, o prie jo straipsnio dabar galima išvysti tokią vyriausiojo redaktoriaus žinutę: „The New Yor Times“ žurnalistas, pasirodo, naudojosi kitų žiniasklaidos priemonių informacija. Jis savo straipsniuose kopijavo „The Wall Street Journal“, „Reuters“ ir kitų naujienų agentūrų bei laikraščių šaltinių informaciją be jų sutikimo ir žinios. Mūsų redakcija buvo dėl to perspėta „The Wall Street Journal“ redaktorių, kurie nurodė minėtas sutampančias vietas.  

Kitų tekstų kopijavimas be sutikimo arba nenurodant šaltinio, net jeigu juose minimi faktai yra patikrinti, yra rimtas „The New Yor Times“ ir žurnalistų apskritai darbo taisyklių pažeidimas. Taip neturėjo atsitikti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų