REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nelegalaus verslo istorija: atsisveikinimo laiškai savižudžiams

Jau rytoj, vasario 25 dieną, Menų spaustuvėje – spektaklio „Trintukas“ premjera, kurioje atsiskleis komiška ir kartu tragiška vieno verslaus menininko istorija.

REKLAMA
REKLAMA

Noro užsidirbti paakintas, vienas rašytojas sukuria nelegalų verslą – pasiryžusiems pasitraukti iš gyvenimo tautiečiams jis rašo žavius ir už širdies griebiančius atsisveikinimo laiškus. Tik viena bėda – nesulaukdamas įkvėpimo, jis skirtingiems žmonėms parduoda tą patį laišką. Istorijos atomazga – spektaklio „Trintukas“ premjeroje vasario 25 d. 19 val. Menų spaustuvėje.

REKLAMA

Spektaklio „Trintukas“ režisierius ir dramaturgas Mindaugas Valiukas Lietuvoje žinomas kaip dramaturgas, poetas, scenaristas ir bardas, nors išsilavinimu yra diplomuotas režisierius. Uostamiestyje gyvenantis ir kuriantis menininkas nusprendė debiutuoti ir kaip režisierius – spektakliu „Trintukas“, kurį stato pagal savo paties pjesę. Mindaugas Valiukas sakosi einąs kinematografiško, „veiksmo“ teatro kryptimi ir priskiria savo spektaklį „tragikomikso“ žanrui. Tokiai stilistikai labai palanki pati pjesė – groteskiškas veiksmas su detektyviniais elementais, kuriame analizuojama savižudybės tema.

REKLAMA
REKLAMA

Surinkęs jaunų aktorių komandą (Aušra Štukytė, Mantas Stonkus, Tuomas Tulikorpi, Jovita Balčiūnaitė, Aistė Lasytė, Šarūnas Banevičius, Vaidas Kublinskas), Mindaugas Valiukas į pagalbą pasitelkė patyrusį scenografą Artūrą Šimonį bei talentingą muzikos kūrėją Tomą Stirną. Šios kūrybinės komandos produktas – linksmas, tačiau rimtas temas gvildenantis spektaklis su minimalistine, bet įsimenančia scenografija ir puikia vaidyba. Spektaklis sukurtas Menų spaustuvės jaunųjų scenos menininkų programai „Atvira erdvė“, kurioje kasmet pastatomi 3-4 nauji spektakliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Akimirka iš spektaklio „Trintukas“ (Dmitrijaus Matvejevo nuotr.)

Spektaklio „Trintukas“ premjera įvyks vasario 25 d. Menų spaustuvėje. Bilietus platina Tiketa, jie taip pat parduodammi renginio vietoje 1 val. iki spektaklio pradžios. Bilietų kaina 20 Lt, taikomos nuolaidos studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems ir scenos menų profesionalams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų