REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės Sąjungai koalicijoje bus apkarpyti sparnai? (papildyta 14.11)

Algis Čaplikas teigia, kad visi valdančiosios koalicijos partneriai turi suprasti, jog Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijoms koalicijoje apsisprendus bendradarbiauti, atsiranda antras pagal jėgą darinys. LiCS pirmininko pavaduotojas neatmeta galimybės, kad jungtis prie jų bus pasiūlyta ir Liberalų sąjūdžiui.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis sako palankiai vertinąs LiCS ir TPP frakcijų jėgų vienijimąsi.

REKLAMA

"Labai teigiamai, pozityviai vertinu, labai džiaugiuosi ir linkiu sėkmės", – sakė E. Masiulis.

"Šių partijų frakcijų vienijimasis - ne kas kita, o reakcija į prezidentės pasakymą, kai ji kai kurių Seimo frakcijų siūlymus vadino svajonėmis, mat jos - nedidelės. Galbūt liberalai ir A. Valinsko frakcija išgirdo prezidentės žodžius ir bando tapti didesniais", - svarstė Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Ne visi žino, kad susitarė (papildyta 11.13)

Tiesa, ne visi A. Čapliko išreklamuoto ir E. Masiulio pasveikinto susitarimo dalyviai jau žino, kad yra susitarę.

REKLAMA
REKLAMA

TPP atstovas Dainius Budrys portalui „Balsas.lt“ sakė, kad A. Čapliko paskelbta bendradarbiavimo pradžia dar nėra įvykęs faktas. „Sakyti, kad susitarimas pasiektas – per ankstyva. Mes mėginome sutelkti apskritai visų liberalų bloką, kuris apimtų dar ir Liberalų Sąjūdį. Bėda ta, kad šių dviejų organizacijų senos tarpusavio sąskaitos ir politinės ambicijos trukdo susitarti, tad pasakoti apie pasiektą susitarimą tikrai anksti“, – A. Čapliko entuziazmą vėsino D. Budrys.

Tiek TPP, tiek LiCS atstovai dar praėjusią savaitę neigė, kad tokių derybų apskritai būta.

Laukia ir Liberalų sąjūdžio

LiCS pirmininko pavaduotojas teigė, jog netrukus prie tokio TPP ir LiCS bendradarbiavimo gali būti pasiūlyta prisidėti ir Liberalų sąjūdžiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes labai palankiai vertiname tai, kad Liberalų sąjūdis labai gerai vertina mūsų bendradarbiavimą su TPP frakcija, ir aš manau, kad Liberalų sąjūdis netrukus irgi galėtų prisijungti prie mūsų bendradarbiavimo“, – teigė A. Čaplikas.

Jo manymu, frakcijų stambėjimas Seime įneš aiškumo ir Lietuvos politiniame gyvenime, ir pačiame Seime.

„Kokia forma mes rasime bendradarbiavimo su Arūno Valinsko partijos frakcija, laikas parodys, bet kad dirbsime kartu ir derinsime kartu - tai yra faktas. Ir mažesnieji koalicijos partneriai, Liberalų sąjūdis, turi suprasti, kad ateina naujas darinys į politinį gyvenimą, tą turi suprasti ir didesnieji koalicijos partneriai - Tėvynės sąjunga“, – sakė A. Čaplikas.

REKLAMA

Po to LiCS partijos pirmininko pavaduotojas patikslino, kad koalicijos partneriai turi suprasti, kad „koalicijoje atsiranda antras pagal jėgą darinys“.

Koalicijai tebeieškoma partnerių

A. Čaplikas nemano, kad dėl to koalicija galėtų susiskaldyti. „Ne, aš manau, atvirkščiai, - bus viskas aiškiau ir paprasčiau“, – teigė jis.

Tiek Liberalų sąjūdžio, tiek liberalcentristų atstovai neatmetė galimybės, kad ir toliau bus ieškoma būdų, kaip stiprinti koaliciją, bet teigia maną, kad galima dirbti ir esant mažuma.

REKLAMA

„Nuolat vyksta politinės derybos ir konsultacijos, ir tai yra gerai, ieškoma išeičių iš nelengvos situacijos. Esu dirbęs koalicijoje, kuri turėjo viso labo tik 64 balsus, ir nieko, net buvusiam Ministrui Pirmininkui interpeliacija nepavyko. Visaip įmanoma dirbti, net mažumos Vyriausybėje“, – sakė A. Čaplikas.

Pasak E. Masiulio, valdantieji yra visada pasiruošę ieškoti partnerių, bet esą nebus didelių problemų, jei staiga partnerių ir neatsirastų.

„Seime yra ne vienas ir ne du Seimo nariai, kurie supranta situaciją, kurie mano, kad valstybei yra kur kas geriau priiminėti sprendimus ir daryti permainas negu griauti koaliciją“, – teigė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras: liberaliųjų jėgų jungimasis koalicijai atneš stabilumo (papildyta 14.11)

Liberaliųjų jėgų jungimasis valdančiajai koalicijai atneštų aiškumo ir stabilumo, teigia Premjeras Andrius Kubilius.

Ministras Pirmininkas teigė jau seniai skatinęs liberalus koalicijoje susijungti. Paklaustas, ar susijungus liberaliosioms jėgoms koalicijoje joje nesusilpnės konservatorių įtaka, A. Kubilius sakė, kad koalicijoje iš 71 yra 46 konservatoriai ir nuo to, ar liberaliosios jėgos yra susijungusios, niekas nepasikeičia.

„Mano įsitikinimu, tai pozityvas liberaliųjų jėgų apsijungimo yra vienas - koalicija įgauna daugiau stabilumo ir aiškumo, o patys santykiai lieka tokie patys - geranoriški ir dalykiški, ir kokie nors politiniai svoriai tikrai nesikeičia“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė Premjeras.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos frakcijos. Jos Seime turi 71 balsą iš 141.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų