REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) praėjusiais metais paaukota beveik 964 tūkst. litų, tai gausiausiai remiama partija Lietuvoje. Tačiau nežiūrint į tai, ši valdančiosios koalicijos partija turi begalę problemų, tame tarpe ir finansinių.

REKLAMA
REKLAMA

12 tūkstančių (kai kas įtaria kad svetimų) litų partijai paaukojęs LiCS lyderis Gintautas Babravičius žiniasklaidai aiškinosi, kad pinigų jam reikia, mat jis, kaip partijos vadas, negalįs leisti, kad badautų iždininkai, kad partija vėluotų atsiskaityti su bankais ir pan. Kitaip tariant partijos lyderis išgelbėjo savo partiją nuo finansinio bankroto.

REKLAMA

Keista, kad net ir turėdama beveik milijoną suaukotų litų partija nesugeba išmokėti algos sekretoriatui ir banko palūkanų. Pradžioje G. Babravičius teigė, kad pinigus jam davė žmonės, o paskui lyg niekur nieko ėmė sakyti, kad niekas nedavė, kad pats paaukojo.

Žinant G. Babravičiaus sunkią finansinę padėtį dar labiau sunku patikėti, kad politikas gali būti toks dosnus savo partijai. Tačiau aklai netikėti žmogumi taip pat negalima. Šia proga Vilniaus vicemerui "Ekspertai.eu" uždavė keletą klausimų į kuriuos gavo operatyvius atsakymus.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai.eu: Kiek iš viso esate paaukojęs pinigų liberalcentristų partijai?

G. Babravičius: Partijos pirmininkas esu tik nuo pernai birželio pabaigos, tad aukojau kol kas tik tuos 12.000, kiek pataupęs - jei reiks – aukosiu dar.

Ekspertai.eu: Kiek kiti liberalcentristų partijos nariai iš viso paaukojo šiai partijai ir kokios paramos liberalcentristų partija sulaukė iš VEKS - 2009 programos dalyvių, per 2008 metų seimo rinkimus?

G. Babravičius: Kiek kiti – nesidomėjau, ar sulaukė kokios pagalbos iš VEKS programos dalyvių – taip pat.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai.eu: Kur galima susipažinti su pilnu aukų sąrašu, gal jis yra ineternete?

G. Babravičius: Sąrašas turetų būti VRK – ir mūsu, ir visų kitų partijų.

Ekspertai.eu: Jus kalbėdamas dažnai minite pavadinima ekspertai.ru. Internete tokio adreso aptikti nepavyko. Rašoma, kad interneto adresas ekspertai.ru šiuo metu yra aktyvuotas ir paruoštas naudojimui. Ar galite pakomentuoti, kas tai yra per organizacija apie kurią viešojoje erdvėje vis užsimenate?

G. Babravičius: Eksperty.ru miniu, ne kokį kitą pavadinima. Čia toks pat simbolis (alegorija), kaip ekperty.ru minimas „VEKS – liberalcentristų projektas“. Šiaip, asmeniskai – ar eksperty.ru galetų nurodyti savo pajamų šaltinius? (Domina, ar nėra tarp aukotojų kokios ne ES ar NATO šalies ambasados ar pan.)

Daugiau straipsnių susijusių su G. Babravičiumi čia.

ekspertai.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų