REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiama, kad Seimo posėdžius praleidinėjantiems ir už kolegas balsuojantiems parlamentarams būtų taikomos piniginės sankcijos. Už bent vieną praleistą posėdį atlyginimas būtų kerpamas 20 proc., už balsavimą vietoj kolegos - 25 proc. Tą įteisinančias statuto pataisas rengia Etikos ir procedūrų komisija, joms dar turės pritarti valdyba ir Seimas.

REKLAMA
REKLAMA

"Už vienasmeniškumo pažeidimus (balsavimas už kitą Seimo narį - ELTA) - 25 proc. algos, taigi vienas mygtuko paspaudimas - 1,5 tūkst. litų, jeigu neatėjai į vieną posėdį - 20 proc. algos, o plenariniai posėdžiai yra du per dieną, tai jei visą dieną nebuvai darbe ir du posėdžius praleidai - jau 40 proc., o tai yra daugiau kaip 2000 litų iš kišenės. Taip pat skaičiuojami komiteto, komisijos posėdžiai. Jei visą savaitę neateisi į Seimą, gali prarasti visą atlyginimą", - aiškino Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

REKLAMA

Jo nuomone, tokios bausmės yra pakankamai griežtos. Esą norintieji, kaip yra ir dabar, galės pažeidėjui inicijuoti ir apkaltą, tam reikės surinkti bent 36 Seimo narių parašus.

Etikos ir procedūrų komisija mano, kad apkalta privalomai turėtų būti rengiama tik tokiu atveju, jei Seimo narys supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Komisija, be bausmių, Seimo statute ketina reglamentuoti ir parlamentarų atostogas. "Reikia ryžtis tą darbą padaryti, nes 20 metų Seimo nariai tarsi ir be atostogų dirba, ir jiems yra sunku suprasti, kada gali, o kada negali išvykti į užsienį. Mes imsimės darbo ir galvosime, kaip tą padaryti", - sakė A. Salamakinas.

Pasak jo, Seimo narys, kaip ir bet kuris kitas dirbantis žmogus, turi turėti atostogas, iš kurių susiklosčius ypatingoms aplinkybėms jis galėtų būti atšauktas. Taip esą nebūtų pažeista konstitucinė nuostata, kad Seimo nario veikla nepertraukiama.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų