REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuskriaustas turto dalybose bandė susisprogdinti

Prienų rajone, Išlaužo miestelyje, pensininkas prileido į namą dujų ir spragtelėjo rankoje laikomu žiebtuvėliu...

REKLAMA
REKLAMA

Išlauže, Šventupio gatvėje, stovinčiame nuosavame name gyvenanti Jelena Stoknienė buvo darbe, kai jai paskambino tą ketvirtadienį kiek vėliau į mokyklą turėjusi eiti anūkė. Devintokė pasiskundė, kad namuose smarkiai dvokia dujomis, o ji negali išeiti į lauką, nes kažkas užrakino verandos duris ir paslėpė raktą. Sunerimusi moteris skubiai paskambino netoliese gyvenančiam savo velionio vyro broliui Alfonsui Stoknai (72 m.) ir paprašė jo nuvykti pasidomėti, kas gi vyksta jos namuose. Tas skubiai sėdo į savo automobilį ir nudūmė į Šventupio gatvę.

REKLAMA

Bandė susprogdinti ir brolį

Kieme jis sutiko basą ir tik į chalatėlį įsisupusią paauglę, sugebėjusią surasti atsarginį raktą ir išbėgusią iš namo. Mergaitė dar suspėjo paskambinti ir šalia gyvenusios draugės tėvui Artūrui, kuriam pasakė, jog pastebėjo po namus su žiebtuvėliu rankoje vaikštantį Praną Stokną (70 m.).

Atbėgusiam vyriškiui teko laužti P. Stoknos kambario duris. Šis stovėjo prie atjungto dujų baliono, iš kurio šnypšdamos veržėsi dujos, ir rėkė, kad niekas prie jo nesiartintų. Tuo metu į vidų įbėgo ir Alfonsas Stokna. Jį pamatęs Pranas dar smarkiau atsuko baliono ventilį. Alfonsas prišoko prie brolio ir pabandė užsukti dujas. Tada P. Stokna pagaliau įžiebė žiebtuvėlį... Nugriaudėjo galingas sprogimas. Ugnies pliūpsnis Alfonsui nudegino veidą bei rankas. Vis dėlto jis sugebėjo pasiekti gatvėje paliktą automobilį, parvažiavęs namo, apdegintas vietas pasitrynė kiaušinio baltymu, ir sugrįžo vėl.

REKLAMA
REKLAMA

Veidą, rankas ir kojas gerokai smarkiau nudegęs Pranas Stokna pabandė persipjauti rankų venas, tačiau neaštriu peiliu tik susibraižė odą. Tuomet pamėgino užsibarikaduoti namo palėpėje. Netrukus atvykę ugniagesiai gelbėtojai bei policijos pareigūnai jį išvedė į lauką. Nukentėjęs  vyriškis buvo nugabentas į Prienų ligoninę, iš ten jį netrukus išsiuntė į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Greitoji pagalba į ligoninę nugabeno ir A. Stokną, bet gavęs pagalbą, dar tą pačią dieną jis buvo išleistas į namus. Raminamųjų prireikė ir persigandusiai paauglei, kuri sužalojimų išvengė tik atsitiktinumo dėka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprogimo banga su rėmais išplėšė visus namo langus, sugriovė vidines pertvaras. Išgriuvo vienas namo kampas, pasviro išorinė siena. Gerokai nuniokotas ir namo vidus, o dėl pažeistų konstrukcijų jo remontui prireiks nemažai lėšų. Rajono savivaldybės tokiais atvejais skiriamų 5000 litų tikrai nepakaks.



Norėjo gauti svetainę

Praėjusių metų balandžio mėnesį nuo plaučių vėžio miręs šio namo savininkas Juozas Stokna savo testamentu du trečdalius visos valdos buvo užrašęs savo žmonai Jelenai, o trečdalį – prieš 8 metus čia atsikėlusiam broliui Pranui. Tad P. Stoknai atiteko 13 kvadratinių metrų kambarys ir dalis sklypo. Kituose dviejuose kambariuose gyveno našlė J. Stoknienė ir jos globotinė anūkė.

REKLAMA

Tačiau P. Stokna jautėsi nuskriaustas turto dalybose, nes šį namą kadaise buvo pastatę jo tėvai. Kiti broliai jau seniai turėjo savo būstus ir jokių pretenzijų į buvusią tėviškę nereiškė, o anksčiau elektriku dirbęs Pranas nuolat kraustėsi iš vienos vietos į kitą. Du Kaune gyvenantys P. Stoknos sūnūs ne kartą kvietė tėvą apsigyventi pas juos, tačiau tas nenorėjo palikti Išlaužo. Savo kambario duryse įsistatęs spyną su kodu, dažniausiai tūnodavo ten.

J. Stoknienė labai nustebo, kai sužinojo, kad svainis padavė ją į teismą ir reikalauja perdalyti paveldėtą turtą. P. Stoknys norėjo gauti namo svetainę ir tą sklypo dalį, ant kurios stovi dar prieš 14 metų J. Stoknienės su vyru statytas šiltnamis. Prienų rajono apylinkės teismas šią bylą nagrinėja iki šiol.

REKLAMA

Nei sau, nei kitam

Parkinsono ligos bei kitų sunkių negalavimų kamuojamas vyriškis nesutarė ir su brolienės anūke – ne kartą skundėsi Išlaužo seniūnei ir net policijai dėl pernelyg garsiai leidžiamos muzikos ar pas paauglę besirenkančių draugų keliamo triukšmo. Savo ruožtu penkiolikametė buvo užsiminusi, kad pensininkas, girdi, prie jos kabinėjasi ir ji baiminasi likti su juo namuose viena.

Šiaip ar taip, neabejojama, jog sprogimą P. Stokna sukėlė tyčia. Galbūt jis bandė nusižudyti iškamuotas savo nepagydomų ligų ir veikė vadovaudamasis principu: „Nei jums, nei man“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo išpuoliui P. Stokna ruošėsi iš anksto, apgalvodamas net smulkiausias detales. Vyriškis buvo atidaręs visas vidines namo duris, kad dujos geriau pasklistų po visą pastatą. Niekad nerūkęs pensininkas pasirūpino žiebtuvėliu, o gretimuose kambariuose pastatė dar du dujų balionus.

Prienų policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu. Jei vis dar sunkios būklės įtariamasis išgyvens, jam gresia laisvės atėmimas iki 5 metų.

Remigijus RAINYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų