REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Vilniaus miesto skyrių sueiga reikalauja panaikinti prieš pusmetį miesto valdžios priimto sprendimą, kuriuo 10 tūkst. litų mokesčiu papildomai apmokestintos naujos įmonių iškabos ir lauko reklamos stendai. Dėl šios tvarkos verslininkams kasmet būtų tekę mokėti po kelis milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią rezoliuciją frakcijos nariai ateinantį pirmadienį įteiks merui Viliui Navickui.

Pasak Lietuvos krikščionių demokratų Vilniaus miesto skyrių sueigos narių, tokio dydžio suma už leidimo išdavimą nepagrįsta nei logika, nei ekonominiais paskaičiavimais, ypač sunkmečio metu, kai verslas galvoja ne apie pelnus, o apie galimybes išgyventi.

REKLAMA

Nustatyto mokesčio dydis yra milžiniškas palyginti su kitais leidimais. Pavyzdžiui, jis dvidešimt kartų brangesnis nei leidimas verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais iki 22 proc. alkoholio, alumi, sidru, tabako gaminiais, pardavinėti pirotechniką.

Savivaldybės tarybos nariai abejoja ne tik mokesčio dydžiu, bet ir apmokestinimo teisėtumu, nes reikalaujama mokesčio už ant privačios nuosavybės esančias iškabas.

"Pagal šį absurdišką sprendimą, po 10 tūkstančių litų turėtų sumokėti bet kuri įmonė, ketinanti pasikabinti lentelę su pavadinimu prie pastato durų, taip pat už kiekvieną automobilį, ant kurio yra užklijuotas lipdukas su įmonės pavadinimu. Vien taksi įmonės už savo automobilius, važinėjančius su įmonės reklama ant šonų, turėtų sumokėti po kelis milijonus litų", - sakė Lietuvos nacionalinė reklamos asociacijos LINARA" prezidentas Tomas Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų