REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentaras Zigmantas Balčytis projekto "Rail Baltica" koordinatoriaus Europos Parlamente Pavelo Teličkos vizito Viliuje išvakarėse paragino Baltijos šalių ir Lenkijos vyriausybes kreiptis į Europos Komisiją dėl transporto komisaro Symo Kalaso (Siimas Kallas) pareiškimo, esą Europos Sąjunga greičiausiai nefinansuos "Rail Baltica" geležinkelio linijos, turinčios sujungti Baltijos šalis ir Lenkiją.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Z. Balčyčio, šis projektas turi ne tik ekonominę bei politinę reikšmę, jis svarbus ir Baltijos šalių bendro identiteto vystymuisi. "Ne kartą buvo diskutuojama apie jo vertę ir pripažinta, kad, nepaisant didelės kainos, projektą reikia įgyvendinti. Toks komisaro iš Estijos pareiškimas yra nekorektiškas, kadangi nepateikiant pagrįstų argumentų nubraukia įdėtas pastangas ir menkina jau investuotas lėšas į šio projekto vystymą", - sako Z. Balčytis.

REKLAMA

Anot europoparlamentaro, nuskambėjus tokiai pozicijai, suinteresuotų šalių vyriausybės turi oficialiai kreiptis į Europos Komisiją, kad ši patvirtintų arba paneigtų transporto komisaro neoficialiai žiniasklaidoje paskelbtus teiginius.

"Europos Komisaras turėtų įvertinti tokios viešos jo pozicijos žalą projektui, nes akivaizdu, kad po šių nuogąstavimų bus daug sunkiau pritraukti reikalingų papildomų investicijų iš privataus sektoriaus", - teigia Z. Balčytis.

REKLAMA
REKLAMA

Europarlamentaras ketina pats asmeniškai kreiptis tiek į Lietuvos susisiekimo ministeriją, tiek į Europos Komisiją tiesiogiai, kad būtų išsklaidytos paskleistos abejones apie "Rail Baltica" projektą.

Praėjusių metų spalio 7 d. projekto "Rail Baltica" koordinatorius Europoje Europos Parlamente P. Telička pristatė projekto įgyvendinimo viziją, pagal kurią numatyta projektą visiškai užbaigti iki 2020 metų, o pirmojo etapo pabaiga planuojama jau 2013 metais. Iš viso linijos ilgis bus 1 142 km, projekto vertė - 3,2 mlrd. eurų.

Antradienį P. Telička lankysis Vilniuje ir susitiks su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininku Česlovu Stankevičiumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų