REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos žandarmerijos pajėgų partnerės statusą pernai įgijusi Viešojo saugumo tarnyba (VST) prie Vidaus reikalų ministerijos iš Italijos sulaukė įdomaus pasiūlymo - dalyvauti taikos palaikymo misijoje Afganistane.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pirmadienį Eltai sakė šios tarnybos vadas generolas Sergejus Madalovas, ruošiamasi su italų karabinierių korpusu dalyvauti misijoje Afganistane, nes tarnyba pajėgi parengti kvalifikuotų instruktorių, kurie gali mokyti, kaip malšinti riaušes, kaip apskritai palaikyti viešąją tvarką.

REKLAMA

"Karo veiksmuose mūsų tarnybos atstovai nedalyvaus, tai - ne jų misija", - pabrėžė generolas S. Madalovas.

Anot Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Arvydo Anušausko, dalyvavusio pirmadienį Kauno miesto savivaldybės salėje surengtame VST metiniame pareigūnų ataskaitos susirinkime, dėl Lietuvos atstovų misijos Afganistane rengiamas priemonių planas, kurį tvirtins Vyriausybė. "Apie kariavimą kalbos nėra, vyks tik mokymas, palaikant viešąją tvarką", - sakė komiteto pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

"Šalia Kabulo yra steigiama mokymo bazė. Jei dar ir kitos šalys, kaip Italija, kvies Lietuvos atstovus dalyvauti taikos palaikymo misijoje, į bendrą Europos žandarmerijos pareigūnų veiklą Afganistane jungsis ir mūsų Viešojo saugumo tarnyba. Būtinai dalyvausime mokymuose, nes turime sukaupę šioje srityje patirties, kurią mielai galime perduoti ir kitiems", - sakė vidaus reikalų viceministras Stanislovas Liutkevičius.

Šiuo metu Afganistane taikos palaikymo misijoje dalyvauja keli Lietuvos policijos pareigūnai. Prie jų gali jungtis ir VST pajėgos. Seimas jau yra patvirtinęs misijos Afganistane strateginius tikslus. "Tereikia suderinti visus būtinus formalumus, atitinkamus dokumentus bei išspręsti finansavimo klausimus", - pažymėjo S. Liutkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų