REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo atstovai, pasipiktinę, kad vaikus auginančios mamos pelnosi iš valstybės, užsimojo visus sulyginti mokant vienodas išmokas - Seimas nusprendė, jog pats laikas įgyvendinti seniai pamirštą principą "iš visų pagal galimybes, visiems pagal poreikius", rašo "Vakaro žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Įregistruota įstatymų pataisa, pagal kurią pirmaisiais metais auginanti vaiką mama (arba tėtis), nesvarbu, kiek uždirbdavo bei kiek sumokėdavo mokesčių, gautų nebe 100 proc. buvusio atlyginimo, bet 1 800 litų mėnesinę išmoką. Antraisiais metais siūloma išmoką sumažinti iki 1 400 litų.

REKLAMA

Pataisą pasiūliusio Seimo nario Konstantino Ramelio aiškinimu, - neteisinga, kai Lietuvoje vieni gauna daugiau, o kiti - mažiau. Mat visi vaikai nuo gimimo yra lygūs, todėl visiems ir priklauso vienodai.

Tačiau Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Dagys pripažino, kad tada gimdytų tik bedarbiai. O tokiu atveju esą galima suvienodinti ir pensijas, ir draudimo išmokas eismo įvykių dalyviams. "Tai būtų žingsnis atgal. Čia būtų nebent pašalpos principas, gelbėjant nuo bėdos. Bet vaikas nėra bėda", - tikino R. Dagys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų