REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų konservatorių prisiekinėjimai, kad priedų ir premijų dalybos po Vyriausybės ar ministerijų stogu bus griežtai uždraustos, buvo tik spalvotų burbulų pūtimas, pastebi "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Į taupymą viena pirmųjų nusispjovė konservatoriaus Arvydo Sekmoko vadovaujama institucija. Iš pradžių Energetikos ministerija dar mėgino nuo visuomenės slėpti, kad per sunkmetį žarsto pinigus savo darbuotojams. Bet kai yla vis tiek išlindo iš maišo, valdininkai puolė naiviai teisintis ir susipainiojo savo pačių išvedžiojimuose.

REKLAMA

"Nelabai suprantu, kodėl taip domimasi vien tik mūsų ministerija. Juk priedai prie algos - viena įstatymuose numatytų darbo užmokesčio dalių. Juos skirsto ir visos kitos ministerijos", - kalbėjo demaskuoto A. Sekmoko patarėjas Kęstutis Jauniškis.

Valdininkai neigė žinias, kad dar vasario pradžioje A. Sekmokas pasirašė įsakymą, kuriuo skyrė net iki 50 proc. gaunamo atlyginimo dydžio priedus beveik 20 darbuotojų. Tarp jų - ministerijos vadovams, taip pat kai kuriems čia dirbantiems ministro partijos bičiuliams.

 "Lietuvos rytui" pavyko gauti slaptąjį ministro A. Sekmoko įsakymą, kuriuo jis pažėrė papildomų pinigų savo pavaldiniams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų