REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė yra preliminariai numačiusi kandidatą į Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus postą, tačiau kol kas jis neatskleidžiamas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Parlamento vadovės atstovo spaudai Juozo Ruzgio, kandidato ar kandidatų pavardės paaiškės tik tada, kaip Seime bus įregistruotas nutarimo projektas. Tai turėtų būti prieš arba per Seimo pavasario sesiją.

REKLAMA

"Taip, preliminariai (Seimo vadovė - ELTA) yra numačiusi kandidatus", - Eltai sakė I. Degutienės atstovas.

Anksčiau Seimo Pirmininkė ne kartą buvo pareiškusi, kad neteiks Rimantės Šalaševičiūtės kandidatūros antrai kadencijai. I. Degutienė nori, kad vaiko teisių apsaugos kontrolierius būtų ne tik sausas teisininkas, bet ir mylėtų vaikus, sugebėtų su jais dirbti.

R. Šalaševičiūtė daug priekaištų sulaukė vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto sudaryta darbo grupė, tyrusi vaiko teisių pažeidimus Kauno pedofilijos skandale, konstatavo, jog vaiko teisių apsaugos kontrolierė ne tik nesiėmė koordinavimo funkcijos, bet ir pati dalyvaudama laidose neužkirto kelio neigiamos informacijos platinimui, rūpinosi savo institucijos garbe ir orumu, o ne vaiko teisėmis, kas pagal įstatymą yra pagrindinė jos prievolė. Teisės ir teisės komitetas taip pat yra konstatavęs, kad, reaguodama į kauniečio Drąsiaus Kedžio skundus dėl galimo jos mažametės dukters tvirkinimo, R. Šalaševičiūtė savo pareigas atliko nepakankamai, paviršutiniškai, kai kuriais atvejais - pavėluotai.

REKLAMA
REKLAMA

Penkerius metus trukusi kontrolierės R. Šalaševičiūtės kadencija baigėsi pernai gruodį, bet iki šiol ji vadovauja Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierių skiria Seimas parlamento vadovo teikimu penkerių metų kadencijai.

Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus veiklos tikslas - gerinti vaiko teisinę apsaugą, ginti vaiko teises ir jo teisėtus interesus, užtikrinti tarptautinės ir nacionalinės teisės aktuose nustatytų vaiko teisių ir jo teisėtų interesų įgyvendinimą, atlikti vaiko teisių užtikrinimo ir apsaugos priežiūrą bei kontrolę Lietuvoje.

Į šias pareigas gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis, turintis teisės bakalauro ir teisės magistro arba teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį (vienpakopį teisinį universitetinį išsilavinimą) ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio arba teisinio pedagoginio darbo stažą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų