REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveiki, žmogeliukai.

Ar tikrai sveiki?

Na, tada gerai.

O visi nesveiki, negalvokit, kad jūsų mes nepastebim. Šiais laikais viskuo patenkintų ir aprūpintų žmonių, ypač jaunimo tarpe,− mažuma. Jaunimas, beje, yra ta individų grupė, kuri tuo ir pasižymi, jog jų poreikiai iki galo, šiaip jau, ir nebūna patenkinami, o dažnai iki galo net negirdimi.

REKLAMA
REKLAMA

Ne taip paprasta kasdien atsikovoti teisę į nuomonę ar kentėti viršesnių priespaudą.

Ne visada pasitaiko aplinkoje sutikti suaugusį žmogų, pajėgų įsiklausyti į mūsų nuomonę kaip į lygiavertę, suprasti mūsų svajones, kurios skiriasi nuo jo. Suaugusių siekiai jau toli gražu atitolę nuo tos jaunatviškos realybės. Kartais suaugę būna tokie abejingi mūsų norams, poreikiams, troškimams, kad pagalvoji, jog jie tų svajonių apskritai nebeturi. O ta jų pačių paauglystė buvo taip seniai, kad ir prisiminimų, padėsiančių susikalbėti su tavimi, nebelikę.

REKLAMA

Ir ta nuolatinė suaugusiųjų kontrolė, kur tik pasisuksi - moksluose, namuose, asmeniniame gyvenime. Ten neik, to nedaryk... O tą būtinai daryk! Privalai gerai mokytis, kad įstotum į populiarią specialybę. Privalai gerai studijuoti, kad įsidarbintum prestižinėje firmoje. Privalai būti geras, kad visiems patiktum.

Ne asmenybė, o nuosavybė. Diegiama kažkokia „tobulumo programa“. Kiek dar teks laukti, kol už savo gyvenimą imsi atsakyti pats? Kiek dar jausi, kad esi žemesnis, nes yra už tave viršesnių?

REKLAMA
REKLAMA

Arba kodėl vietoje meilės ir švelnumo iš bendraamžių kartais tenka atremti pažeminimo atakas? O kai pats nori būti šaltas, kietas ir nepajudinamas, neišdrįsti...

Kodėl visada, kur benueitum, persekioja tas finansinis klausimas, kai negali nusipirkti daug drabužių, kurių nori, įsigyti šaunių daiktų? Tada tai pagyventume...

O dabar yra ta paauglystė. Keistas tarpsnis, į kurį reikia įsispraust.

Šitą jau esu kažkur girdėjus... Kažkur savo galvoje, kai lygiai tokiu pačiu principu bandžiau įsisprausti į SAVO paauglystę, į savąjį AŠ, į savo tapatybės rėmus ir į tokius, kuriuos man prikaišiojo šitas pasaulis. Normalu kartais jaustis ne iš šitos planetos?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir dar milijonas panašių dalykų, apie kuriuos gali paklausti MANO NUOMONĖS, arba KAIP AŠ įveikčiau vienokį ar kitokį sunkumą.

Rašyk, nedvejok tupėdamas vienas kamputyje su savo dilemomis! Nuo to, kad bandysi sužinoti kažką daugiau apie save ir savo pasaulį, bus ne blogiau, o tik geriau.

Ir galbūt tau ramybės nedavęs klausimas kamuoja ir šimtus tokių paauglių kaip tu, tad klausdamas padedi ir jiems :)

O aš atsakinėdama padėsiu kuo sugebėsiu. Klausimus siųsk paštu: [email protected]

Susirašysim!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų