REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš pusantrų metų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečių pradėta tirti kontrabandos byla išsirutuliojo iki įtarimų pareiškimo esamiems ir buvusiems policininkams, VSAT pareigūnams bei dar dviem asmenims.

REKLAMA
REKLAMA

Ši kontrabandos byla, kurioje įtarimai pareikšti 15 Tauragės apskrities gyventojų, perduota Klaipėdos apygardos teismui.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2008 m. birželį ties Šilutės rajono Girininkų kaimu pasieniečiai surengė kontrabandininkų gaudynes. Į pagalbą buvo pasitelktas Aviacijos rinktinės sraigtasparnis. Pareigūnai užfiksavo, kaip Nemunu iš Kaliningrado srities plukdomas kontrabandinių cigarečių krovinys. Lietuvos krante jo laukė grupė asmenų bei du specialiai paruošti "Subaru" markės automobiliai.

Sulaikymo metu pasieniečiams įkliuvo ir automobiliai, ir beveik 11 tūkst. pakelių neteisėtai į Lietuvą atgabentų rūkalų, ir grupė su šiuo kroviniu siejamų asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Tirdami šį kontrabandos gabenimo atvejį VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai nustatė aplinkybių, dėl kurių iš šio ikiteisminio tyrimo buvo išskirtas ir pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas net pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius.

Ketvirtadienį keturiems Pagėgių policijos komisariato Viešosios tvarkos poskyrio kelių policijos grupės pareigūnams buvo įteikti pranešimai apie įtarimus. Taip pat pranešimai apie įtarimus įteikti už pareigūno vardo diskreditavimą iš vidaus reikalų sistemos atleistam buvusiam Pagėgių policininkui, vienam esamam ir vienam buvusiam Pagėgių rinktinės pareigūnams bei dar dviem asmenims, kurie įtariami papirkę policijos pareigūnus bei bendrininkavę klastojant dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį du tebedirbantys Pagėgių policininkai ir vienas buvęs jų kolega dviem paroms uždaryti į areštinę.

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime VSAT Pagėgių rinktinės operatyvininkai ir Kriminalinės policijos biuro Korupcijos kontrolės valdybos pareigūnai atlieka tolimesnius procesinius veiksmus.

2008 m. birželį sulaikytos kontrabandininkų grupuotės nariai neatsisakė savo veiklos ir pasitelkę naujų pagalbininkų mėgino tęsti "verslą".

Pernai rugsėjį VSAT pareigūnai išaiškino dar vieną atvejį, kai ši kiek pakeitusi savo sudėtį grupuotė bandė į Lietuvą atgabenti kontrabandinių rūkalų.

REKLAMA

Tąkart Šilutės rajono Juknaičių seniūnijoje pareigūnai stabdė įtartiną automobilį "Audi 100", nuo sienos važiuojantį į Lietuvą. Vairuotojas spruko.

Maždaug už kilometro automobilis staiga sustojo, o iš po jo variklio dangčio ėmė veržtis liepsna. Pareigūnai spėjo iš liepsnojančio automobilio ištraukti kelias dėžes su cigaretėmis. Vairuotojas, įtariama, specialaus įtaiso pagalba padegęs mašiną, prieš tai jau buvo pabėgęs.

Atliekant tyrimą dėl šio įvykio įtarimai pareikšti 10 Tauragės apskrities gyventojų. Vienas iš organizatorių praėjusią savaitę buvo suimtas 20 dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų