REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje veiklą pradėjo labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, iki šiol teikęs pagalbą skurstantiems Vilniaus ir Panevėžio gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Per metus „Maisto bankas“ uostamiestyje ketina surinkti ir išdalinti paramą maistu daugiau nei už milijoną litų.

REKLAMA

„Per 2010 metus mes tikimės išdalinti Klaipėdos mieste apie 250 tonų maisto – tai leis žmonėms pavalgyti daugiau nei 240 tūkst. kartų“, – sako Deimantė Žebrauskienė, „Maisto banko“ direktorė.

Sunkmečiu maisto banko veikla, pasak Klaipėdos valdininkų, labai svarbi ir reikalinga, nes augant nedarbui auga ir prašančiųjų skaičius. Per metus paramos gavėjų maistu uostamiestyje išaugo daugiau nei tris kartus. Per sausį ir vasarį sulaukta 6 tūkst. prašymų.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikų dienos centre vaiko maistui dienai yra skirti daugiausia 4 litai. Tai šiandieninėmis kainomis ar galima vaiką pamaitinti du kartus per dieną už 4 litus? „Maisto banko“ produktai yra didelė paspirtis“, – teigia Virginija Kairienė, agentūros „Visos Lietuvos vaikai“ Klaipėdos fondo pirmininkė.

„Jei nebūtų „Maisto banko“, tai, manau, mes labai daug kam negalėtume padėti, nes mūsų galimybės iš biudžeto padėti maistu yra praktiškai viena dvidešimtoji“, – sako Audronė Liesytė, Klaipėdos savivaldybės Socialinio skyriaus vedėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiąją paramos dalį – tai yra neparduodamų, bet tinkamų vartoti maisto produktų – „Maisto bankas“ gauna iš gamintojų ir prekybininkų. Ilgai negendančių produktų – pagal europinę programą iš intervencinių atsargų bei rengdamas maisto rinkimo akcijas parduotuvėse.

Kad produktai per Socialinės paramos skyrių arba nepelno organizacijas pasiektų vargingiausiai gyvenančius žmones, be atlygio fondui talkina savanoriai.

Paklausta, ar negaila sugaišto laiko, už kurį negauna atlygio, savanorė Sigita Pikturnaitė tvirtina atlygį gaunanti – tai moralinis pasitenkinimas, džiaugsmas, kad gali suteikti džiaugsmo kitiems.

„Man patinka žmonėms padėti. Malonu, kai jauti, kad gali kažkam padėti“, – antrina savanoris Deividas Tupikas.

Kitą mėnesį „Maisto banko“ sandėlį ketinama atidaryti ir Kaune.

Marija Gabrienė

LTV „Panorama“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų