REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį penktadienį Alytaus rajono apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl liekamųjų medžiagų apskaitos, saugojimo ir naudojimo iš rekonstruojamų Sporto rūmų įtariant didelės vertės turto iššvaistymą ir savivaldybės darbuotojų pareigų neatlikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas pradėtas vadovaujantis buvusios miesto savivaldybės kontrolierės Irenos Sedleckaitės Generalinei prokuratūrai pateikta patikrinimo medžiaga. Praeitą savaitę Kauno apygardos administracinis teismas priėmė sprendimą, kuriuo panaikintas miesto tarybos sprendimas, reglamentuojantis kvalifikacinės klasės atėmimą iš savivaldybės kontrolierės už 2008-ųjų veiklą.



Patikrinimas tarybos nesudomino

REKLAMA

Miesto savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybą, vadovaujamą I.Sedleckaitės, atlikti liekamųjų medžiagų iš rekonstruojamų Sporto rūmų, arba čia statomo Daugiafunkcio pramogų ir sporto komplekso, apskaitos, saugojimo ir panaudojimo auditą įpareigojo pati miesto taryba. Tačiau nustatyti pažeidimai jos nesudomino.

Dalis liekamųjų medžiagų aptikta miesto mero Česlovo Daugėlos šeimos statybų bendrovės „Kortas” teritorijoje kaimyniniame Prienų rajone - Balbieriškyje. Čia atsidūrė metalinės santvaros, gelžbetoniniai gaminiai, kurie neva buvo išvežti į sąvartyną, metaliniai tilteliai.

REKLAMA
REKLAMA

Dalies medžiagų saugojimo vietos naudojant tik audito procedūras nepavyko nustatyti.

Kontrolės ir audito tarnybai kilo įtarimas dėl Daugiafunkcio pramogų ir sporto komplekso statytojų - Kauno bendrovės „Struktūra” parinkimo, nes jos pasiūlyme pateikti ne visi įrenginiai ir baldai. Tai leido sumažinti statybos darbų kainą, bet kyla abejonių, ar būsimas statinys bus įrengtas kaip reikalaujama.

Kadangi tarnybos atliktas patikrinimas nesudomino miesto tarybos daugumos, savivaldybės Antikorupcinės komisijos, kuriai vadovauja darbietė Danguolė Juozapavičienė, savivaldybės kontrolierė patikrinimo metu užfiksuotus faktus pateikė tiesiai Generalinei prokuratūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši medžiagą persiuntė Alytaus rajono apylinkės prokuratūrai. Ji praėjusį penktadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl liekamųjų medžiagų apskaitos, saugojimo ir panaudojimo iš rekonstruojamų Sporto rūmų, vadovaujantis atitinkamais Baudžiamojo kodekso straipsniais dėl didelės vertės turto iššvaistymo ir dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Atleista kontrolierė bylinėjasi

Miesto taryba savivaldybės kontrolierę I.Sedleckaitę iš pareigų atleido sausio pabaigoje, vadovaudamasi komisijos ir mero nepatenkinamu jos 2009 metų darbo įvertinimu. Oficialiai I.Sedleckaitė tokio įvertinimo sulaukė už nepakankamai organizuotą ir koordinuotą įstaigos strateginio plano vykdymą, nepakankamą orientavimąsi į įstaigos veiklos rezultatus, prevencinių priemonių nustatytiems pažeidimams ištaisyti nenumatymą, tarpinstitucinio bendradarbiavimo būtinybės nepaisymą, kompetencijos viršijimą. Neoficialiai I.Sedleckaitė savivaldybės kontrolierės, arba Kontrolės ir audito tarnybos vadovės, posto neteko už pastaruoju metu atliktus patikrinimus, pavyzdžiui, kapinių priežiūros, naujojo tilto statybos, tų pačių liekamųjų medžiagų iš Sporto rūmų, kurių metu išryškėja savivaldybės darbuotojų ir vadovų galimas piktnaudžiavimas tarnyba.

REKLAMA

Savivaldybės kontrolierė tarybos sprendimą dėl jos atleidimo iš pareigų artimiausiu metu ketina apskųsti Kauno apygardos administraciniam teismui, apskundimo terminas baigiasi vasario pabaigoje.

Dėl panašių priežasčių savivaldybės kontrolierės I.Sedleckaitės darbas nepatenkinamai buvo įvertintas ir už 2008-ųjų veiklą - panaikinta turima antra kvalifikacinė klasė, nuo kurios priklauso atlyginimas.

Praėjusią savaitę Kauno apygardos administracinis teismas, į kurį su prašymu panaikinti miesto tarybos sprendimą dėl kvalifikacinės klasės panaikinimo kreipėsi I.Sedleckaitė, priėmė iš dalies jai palankų sprendimą.

REKLAMA

Teismas panaikino miesto tarybos sprendimą dėl kvalifikacinės klasės atėmimo iš kontrolierės, įpareigojo miesto savivaldybę iš naujo įvertinti jos 2008-ųjų veiklą, atmetė kontrolierės prašymą iš savivaldybės priteisti 7 tūkst. litų už prarastą atlyginimo dydį dėl panaikintos klasės.

Kauno apygardos administracinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Vyriausiajam administraciniam teismui. Ar jį skųs savivaldybė, vakar jos juristai dar negalėjo pasakyti. I.Sedleckaitė tvirtino ketinanti pasinaudoti apskundimo teise, mat jos veiklos vertinimas už darbą 2008-aisiais neįmanomas, nes ji jau atleista iš darbo, todėl Vyriausiojo administracinio teismo bus prašoma atlyginti patirtus nuostolius.

Alma Mosteikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų