REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis išvyksta į Romą, kur vasario 20-ąją dalyvaus reguliariame Europos centro dešiniųjų - Europos liaudies partijos užsienio reikalų ministrų susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Jame dalyvaus trylikos Europos Sąjungos (ES) šalių narių užsienio reikalų ministrai ir dešimt užsienio reikalų ministrų iš Rytų partnerystės šalių, Balkanų ir Turkijos.

REKLAMA

Susitikime ketinama aptarti situaciją Ukrainoje, Moldovoje, Balkanuose, Kaukaze. Numatoma aptarti ir vasario 22 dieną Briuselyje vyksiančių ES Bendrųjų reikalų tarybos ir Užsienio reikalų tarybos darbotvarkės klausimus, Europos išorinių veiksmų tarnybos steigimą, ES ir Rusijos santykius.

Romoje numatomi Lietuvos diplomatijos vadovo susitikimai su Italijos užsienio reikalų ministru Franku Fratiniu (Franco Frattini), Gruzijos Europos ir euroatlantinės integracijos ministru Giorgiu Baramidze (Giorgi Baramidze). Vatikane A. Ažubalis susitiks su Šventojo Sosto sekretoriumi santykiams su valstybėmis vyskupu Dominiku Mamberti (Dominique Mamberti).

REKLAMA
REKLAMA

Iš Romos užsienio reikalų ministras vyks į Briuselį, kur vasario 21-ąją dalyvaus neformaliame ES užsienio prekybos ministrų susitikime, vasario 22-ąją ES Bendrųjų reikalų tarybos ir Užsienio reikalų tarybos posėdžiuose.

Tarybų posėdžiuose numatoma aptarti pasirengimą kovo 25-26 dienomis vyksiančiai Europos Vadovų Tarybai, klimato kaitos ir ES plėtros klausimus, ES pagalbą Haičiui, Londono konferencijos dėl Afganistano rezultatus, ES politiką Irano atžvilgiu, įvertinti rinkimų Ukrainoje rezultatus.

Briuselyje numatomi ministro A. Ažubalio susitikimai su ES vyriausiąja įgaliotine užsienio reikalams ir saugumo politikai Katerina Ešton (Catherine Ashton), Europos Parlamento vadovu Ježiu Buzeku (Jerzy Buzeku) ir Europos Komisijos nariu, ES plėtros ir kaimynystės politikos komisaru Štefanu Fiule (Štefan Fiule).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų