REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai Sveikatos apsaugos ministerija norėdama palengvinti greitosios pagalbos medikų darbą nupirko 140 naujų automobilių. Ima aiškėti, kad dalis šių automobilių, už kuriuos sumokėta 52 mln. litų, į Lietuvą taip ir neatkeliavo.

REKLAMA
REKLAMA

FTB žurnalistams pradėjus nagrinėti šią Sveikatos apsaugos ministerijos greitosios pagalbos automobilių konkurso istoriją, į dienos šviesą išlindo faktai badantys akis šio sandorio organizatoriams. Beveik už kiekvieną šio automobilio medicininės įrangos komponentą permokėta net po keliasdešimt kartų. Šiuose greitosios pagalbos automobiliuose esantys neštuvai kainuoja 25 tūkst. litų, kai juos galima įsigyti už 5 tūkst. Kombinuotas intubacijos vamzdelis – 1500 litų, parduotuvėje kainuoja – 200 litų ir t.t..

REKLAMA

„Valstybes kontrolė viską patvirtino – už automobilius daugiau kaip 20 milijonų permokėta“ – teigė profesorius Eduardas Vaitkus.

Šioje istorijoje įdomiausia tai, kad greitosios pagalbos automobiliuose esanti navigacija, už kurią sumokėta puspenkto milijono litų, niekam nereikalinga. „GPS“ programinė įranga įdiegta anglų kalba, o išvažiavus iš miesto monitoriuje matosi tik pagrindiniai keliai. Todėl greitosios pagalbos stočių darbuotojai ją tiesiog išėmė, kad nepavogtų.

REKLAMA
REKLAMA

Kas atsakingas už valstybės milijonų taškymą ir kodėl Sveikatos apsaugos ministerija prisidengdama greitosios pagalbos medikų darbo sąlygų ir pacientų aptarnavimo kokybės gerinimu ištaškė dešimtis milijonų litų?

Šią korupcija kvepiančią istoriją atskleis „Faktų tyrimo biuras“ su vedėju Pauliumi Kaupeliu, ketvirtadienį 21.00 val. per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų