REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dukrą į bažnyčią nuvedęs tėvas gali atsidurti už grotų

Tėvui gresia kalėjimas už tai, kad jis savo 3 metukų dukrelę nusivedė į bažnyčią.

Čikagoje gyvenantis Josephas Reyesas, kaip įtariama, sulaužė teismo jam įvestus apribojimus nesiekti atversti savo dukrelės į jokį kitą tikėjimą išskyrus judaizmą. Toks apribojimas tėvui buvo skirtas po to, kai jis pakrikštijo savo dukrą Romos katalikų bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA

35 metų teisės studentas ir Afganistano karo veteranas šiuo metu yra įsivėlęs į skyrybų ginčą su savo žmona Rebecca, kuri yra žydė. Moteriai yra suteiktos pirminės teisės globoti vaiką ir ji teigia, kad dukrelės vedimas į bažnyčią gali padaryti vaikui „nepataisomą žalą“.

REKLAMA

Tiesa, J. Reyesas teigia niekada nedavęs sutikimo auklėti savo vaiką kaip žydę. Jis teigia, kad į judaizmą pats atsivertė tik po vedybų 2004 metais, nes tuomet jautė milžinišką spaudimą iš savo uošvių.

Už teismo nurodymų nepaisymą J. Reyesui gresia iki 6 mėnesių kalėjimo bausmė. Tiesa, vyras neigia kaltinimus, kad jis pažeidė teisėjo nurodymus nesivesti vaiko į bažnyčią.

J. Reyeso žmoną teisme atstovaujantys advokatai teigia, kad J. Reyesas niekada nebuvo pasišventęs katalikas, o vaiką pakrikštijo tik norėdamas įžeisti savo buvusią gyvenimo draugę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų