REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas ir vėl nepradėjo nagrinėti baudžiamosios bylos, kurioje įvairiais nusikaltimais - nuo piktnaudžiavimo tarnyba iki kyšininkavimo - yra kaltinami penki asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš teismą turi stoti buvęs Seimo Pirmininkas Viktoras Muntianas, buvęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Virginijus Vizbaras, buvęs Kauno miesto mero pirmasis pavaduotojas, miesto tarybos sudarytos Privatizavimo komisijos pirmininkas Adolfas Antanas Balutis ir kaunietės verslininkės Birutė Jablonskienė ir Laima Baranauskienė.

REKLAMA

Bylos nagrinėjimas atidėtas iki kovo 9 dienos.

Ilgą laiką byla nebuvo nagrinėjama dėl to, kad dėl sunkios ligos į teismą neatvykdavo V. Muntianas. Ketvirtadienį į teismą jis atvyko, tačiau bylos nagrinėjimo pradžioje nepasirodė kaltinamoji B. Jablonskienė. Kauno apskrities ligoninės gydytojų išduotoje pažymoje nurodoma, jog ši moteris serga.

V. Muntianas, paklaustas, kaip jis jaučiasi, atsakė, kad sveikata jo ne tokia gera, kaip norėtų, bet šiek tiek geresnė nei buvo.

REKLAMA
REKLAMA

"Vasario 23 dieną bus kompiuterinės tomografijos tyrimas, ir paaiškės, ar efektyvus taikytas gydymas", - sakė V. Muntianas.

Jam iškeltą bylą V. Muntianas laiko politiniu užsakymu. Pasak V. Muntiano, "didieji jo nemalonumai prasidėjo nuo prašymo atimti Matulevičiui (tuometinis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius. - ELTA) leidimą dirbti su slapta medžiaga".

"Į mane raštu kreipėsi Pocius (buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Arvydas Pocius. - ELTA, kad būtų atimtas leidimas A. Matulevičiui. Mano iniciatyva buvo sudaryta komisija. Ji nustatė, kad nėra faktų, dėl kurių iš A. Matulevičiaus reikėtų atimti leidimą dirbti su slapta medžiaga. Nieko panašaus, susijusio su korupcija, nėra ir mano atžvilgiu. Aš nesu kaltinamas nei korupcija, nei kyšininkavimu. Yra tik vienas epizodas - įrašas, kuris liudija, jog Muntianas duoda 2 tūkstančius litų Vizbarui, o kitą dieną padarytas įrašas liudija Vizbarą sakius, jog Muntianas sumokėjo už atliktą darbą", - sakė V. Muntianas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad V. Muntianas pinigus Kauno apskrities viršininko administracijoje perdavė tvarkydamas savo giminaičio sklypo dokumentaciją.

Paklaustas, iš ko dabar gyvenąs, V. Muntianas sakė dirbąs vienoje uždarojoje bendrovėje, ūkininkavimu neužsiimąs.

Kauno apygardos teisme kaltinimą byloje palaikantis Generalinės prokuratūros prokuroras Aidas Mažeika žurnalistams teigė, jog V. Muntianui pasveikus nebėra pagrindo išskirti jo epizodo į atskirą bylą.

"Muntianui inkriminuojamas piktnaudžiavimas tarnyba organizavus veiksmus, kuriuose V. Vizbaras veikė iš savanaudiškų paskatų. Už piktnaudžiavimą tarnyba V. Mutianui gresia iki šešerių metų laisvės atėmimo bausmė", - Eltai sakė prokuroras A. Mažeika.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų