REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventinę Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos popietę Varėnos miesto gyventojams aptemdė tragiška žinia. Eidamas 52-uosius savo noru iš gyvenimo pasitraukė šeštus metus Šv.Arkangelo Mykolo parapijoje dirbęs klebonas dekanas kun. Valentinas Virvičius.

REKLAMA
REKLAMA

Dvasininkas antradienio rytą rastas pasikoręs savo namuose, klebonijoje. Pastaruoju metu V.Virvičius skundėsi pablogėjusia sveikata, tačiau savo aplinkos žmonėms apie viduje išgyvenamas kančias neatviravo.

REKLAMA

“Kai man apie 14 val. paskambino ir pranešė, kad V.Virvičius pasitraukė iš gyvenimo, netikėjau, - “Respublikai” sakė senosios Varėnos klebonas Pranciškus Čivilis. - Antradienį buvo šventės, bažnyčiose meldėmės už tėvynę, tik vakare gavau patvirtinimą, kad žinia apie V.Virvičiaus mirtį - tiesa... Tai buvo kaip žaibas iš giedro dangaus, įnešęs daug sumaišties ir liūdesio”.

Paskutinį kartą kunigai bendravo telefonu. “Šeštadienį V.Virvičius man paskambino prašydamas jį pavaduoti laidotuvėse. Paklausiau, kas nutiko. Pasiguodė, kad blogai jaučiasi, - prisiminė senosios Varėnos klebonas P.Čivilis. - Skubėjau į bažnyčią, tad trumpai pakalbėjome, sakiau: laikykitės, toks laikas, žiema. Ateis šviesesnis pavasaris, bus geriau. Jei žinotum, kad žmogus kankinasi, tai ilgiau pakalbėtum, bandytum suprasti”.

REKLAMA
REKLAMA

P.Čivilis sako pastebėjęs, kad V.Virvičius pastaruoju metu buvo uždaresnis. “Prieš porą mėnesių mirė kunigui bažnyčioje ir buityje talkinusi vyresnio amžiaus, apie 80 m. seselė vienuolė. Ji padėdavo kunigui ir vaikučius Katekizmo pamokyti, ir prie bažnyčios pasitvarkyti. Po jos laidotuvių V.Virvičius labai užsidarė”, - prisiminė P.Čivilis.

Dar gruodį V.Virvičius dėl pablogėjusios sveikatos gulėjo Varėnos ligoninėje. “Žmonės šneka, kad kunigas sirgo depresija. Bet tai tik gandai. Juk kartais žmonės nežinodami atsakymo patys jį sukuria. Kas čia žino, ar tai staigus, ar subrandintas pasirinkimas...”, - svarstė senosios Varėnos klebonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tragedijos išvakarėse V.Virvičiaus namuose taip pat lankėsi gydytoja. Tačiau kas išties pastūmėjo dvasininką pasirinkti mirtį, taip ir lieka neatsakyta. “Žmogus matai tik ledkalnio viršūnę, o dar yra ir kitiems akimi neprieinami išgyvenimai, kuriais jis, deja, nepasidalijo. Kaip Paulius Šventame rašte rašo, kas jaučiasi stovįs tvirtai ant kojų, nesigiria, kad nenupultų... Sunku kalbėti, dar neatsigauname, per mažai laiko suvokti šią skaudžią netektį”, - kalbėjo kunigas P.Čivilis.

Iš Švenčionių kilęs V.Virvičius Varėnoje klebonavo nuo 2004 m. Velionis parapijiečių prašymu pašarvotas Varėnos bažnyčioje. Ketvirtadienį kunigas amžino poilsio atguls šalia artimųjų Reškutėnų kapinėse, Švenčionių rajone.

Gintarė ŠATKAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų