REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbos, kad BBC turėtų detalizuoti, kam ir kiek lėšų skiria, − netyla.

Didžiosios Britanijos politikai laikosi nuomonės, kad visos iš valstybės biudžeto finansuojamos transliuotojos išlaidos turėtų būti deklaruojamos viešai. Dabar tam pritaria ir Nacionalinis audito biuras bei Viešųjų sąskaitų komitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Slaptumas padeda taupyti?

Anksčiau BBC vadovai teigė, kad, nors gyventojai moka BBC licencijos mokestį, tačiau jų nedomina žvaigždžių honorarų dydis.

REKLAMA

Šių metų vasario viduryje vykusiame Nacionalinio audito biuro svarstyme BBC pateikė dar vieną argumentą: esą detalių atskleidimas „gali turėti nepageidaujamų pasekmių“. Tai yra, konkurentai, žinodami žvaigždžių honorarus, gali mėginti nuvilioti jas pas save arba BBC bus priversta mokėti joms daugiau. Taigi, honorarų atskleidimas esą gali tik dar labiau padidinti išlaidas.

Nenori leistis į kalbas

Pirmasis argumentas, kad visuomenei neįdomu, kiek mokama laidų vedėjams, lengvai paneigiamas bent vienu iš pavyzdžių. Visuomenė buvo pasipiktinusi, kai sužinojo apie milijoninę BBC sutartį su televizijos ir radijo laidų vedėju Jonathanu Rossu.

REKLAMA
REKLAMA

Svarstyme Didžiosios Britanijos trasnliuotoja įpareigota pasiaiškinti ir dėl kitų įtariamai nepagrįstų išlaidų, pavyzdžiui, 250 tūkst. svarų sterlingų kainavusią futbolo rungtynėms transliuoti skirtą studiją EURO 2008 Vienoje.

BBC generalinis direktorius Markas Thompsonas bet kokius kaltinimus atmeta. Anksčiau jis yra davęs nurodymus nacionalinės šalies transliuotojos vadybininkams nepasiduoti politikų spaudimui atskleisti sumas, mokamas BBC žvaigždėms.

Vis dėlto, BBC sunkiai sekasi įtikinti, kad deklaruoti išlaidų nereikia. Pirmąkart pradėta viešai kalbėti, kad transliuotojos veiklos apimtys galėtų būti ne didinamos, bet mažinamos. 


TIK FAKTAI


BBC 2006 metais su J. Rossu pasirašė 5,6 mln. svarų vertės per metus sutartį.


BBC studiją EURO 2008 Vienoje įrengė, nes jai nepatiko vaizdas iš organizatorių transliacijoms skirtos vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų