REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo trys bankai, kurie teiks lengvatinius kreditus naujojoje būsto modernizavimo programoje dalyvaujantiems žmonėms, praneša Aplinkos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinių tarpininkų atranką vykdęs Europos investicijų bankas (EIB) pristatė atrinktus kandidatus JESSICA kontroliuojančiojo fondo Investiciniam komitetui. Šis pritarė, jog lengvatinius kreditus gyventojams teiktų SEB, „Swedbank“ ir „Šiaulių bankas“.

REKLAMA

Galutinės sutartys su SEB, „Swedbank“ ir „Šiaulių banku“, ministerijos teigimu, bus pasirašytos artimiausiu metu, po derybų dėl finansavimo sąlygų. Tuomet atrankos procedūros bus baigtos galutinai, o bankams bus padalinta 30 milijonų eurų: pradinė suma, skirta kreditams. Jų metinės palūkanos, anot ministerijos, sieks ne daugiau kaip 3 procentus.

EIB taip pat atliks papildomą dar dviejų bankų, panorusių teikti lengvatines paskolas, vertinimą. Iš viso finansinių tarpininkų atrankoje dalyvavo septynios institucijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Atrankos procesai artėja prie pabaigos. Nepaisant to, kad jie dar nėra baigti, žmonės jau gali teikti paraiškas būsto renovavimui, nes pati programa jau veikia. Kelių daugiabučių gyventojai jau pareiškė norą joje dalyvauti“, - teigia aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Šiuo metu rengiami šeši investiciniai projektai būstui modernizuoti: trys iš jų – nauji, kiti trys – koreguojami pagal naujosios programos reikalavimus. „Jaučiame visuomenės susidomėjimą, kuris palaipsniui didėja. Tikiuosi, jog vis daugiau žmonių supras renovacijos naudą ir norinčių gyventi šilčiau, pigiau bei patogiau daugės“, - sako Aplinkos ministerijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Kazlauskas primena, jog esminis naujosios renovacijos programos tikslas – energijos sąnaudų mažinimas. Pasak Aplinkos ministerijos pranešimo, specialistai yra paskaičiavę, jog po renovacijos, mokėdami už šildymą ir grąžindami lengvatines paskolas žmonės mokės mažiau nei dabar moka tik už šildymą.

Socialiai remtiniems ir teisę į kompensacijas už šildymą turintiems asmenims bus kompensuojamos visos namo atnaujinimo išlaidos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų