REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB banko administracija ir banko darbuotojų atstovai pasirašė kolektyvinę sutartį. Kolektyvinė sutartis SEB banke pasirašyta pirmą kartą. Kaip praneša bankas, iš karto po jos pasirašymo įsigaliojusi sutartis reglamentuoja darbo santykius ir sąlygas, apibrėžia abipusius darbdavio ir darbuotojų įsipareigojimus, papildomas darbuotojų skatinimo priemones ir kitas darbo santykių sąlygas, dėl kurių darbuotojai ir darbdavys susitarė tarpusavyje, pavyzdžiui, dėl suminės darbo laiko apskaitos, darbo stažo skaičiavimo, papildomų atostogų ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Kolektyvinė sutartis pasirašyta tarp SEB banko administracijos ir dvejus metus veikiančios Darbo tarybos atstovų. SEB banko Darbo tarybą sudaro 15 slaptu balsavimu išrinktų banko darbuotojų, einančių įvairias pareigas banke.

REKLAMA

Kolektyvinėje sutartyje įrašytos visos įstatymuose numatytos darbo sąlygos ir tie aspektai, dėl kurių su darbdaviu galima susitarti tiesiogiai. Šia sutartimi bankas ir darbuotojai susitarė įvesti suminę darbo laiko apskaitą, kurią taikant efektyviau organizuojamas banko administracijos ir visų darbuotojų darbo laikas.

Sutartimi įtvirtinta ir daugelis kitų papildomų įstatymais ar kitais teisės aktais neprivalomų darbdavio įsipareigojimų, kurie banke buvo taikomi ir iki kolektyvinės sutarties pasirašymo – pvz., galimybė dirbti lanksčiu darbo grafiku, jeigu tai yra suderinama su darbuotojo atliekamos veiklos banke specifika ir su tuo sutinka tiesioginis darbuotojo vadovas. Kolektyvinėje sutartyje numatyti ir kiti jau anksčiau taikyti darbdavio įsipareigojimai darbuotojams – papildomos apmokamos atostogų dienos atsižvelgiant į darbo stažą: darbuotojams, išdirbusiems banke 5 metus, numatyta kasmet suteikti papildomas 7 kalendorines 100 proc. apmokamų atostogų dienas. Sutartyje taip pat numatyta, kad darbdavys iš dalies kompensuoja darbuotojo mokymosi atostogas.

Kolektyvinė sutartis, pasak banko pranešimo, galios dvejus metus. Kolektyvinei sutarčiai pritarė 95 proc. balsavime dalyvavusių SEB banko darbuotojų. Iš viso balsavo 81 proc. visų SEB banko darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų