REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturios laisvos dienos lietuviams tapo proga paskraidyti ir paviešėti svečiose šalyse. Penktadienio popietę Vilniaus oro uoste būriavosi porelės ir šeimos, susiruošusios į romantišką kelionę - į Londoną ar Paryžių.

REKLAMA
REKLAMA

Vien iš Vilniaus oro uosto penktadienį ir šeštadienį į Londoną pakilo trys, o į meilės miestą Paryžių - vienas lėktuvas. Dar keturi orlaiviai penktadienį ir šeštadienį lietuvius į Londoną skraidino iš Kauno.

REKLAMA

„Respublika“ apsilankė Vilniaus oro uoste ir teiravosi keleivių, kas juos veja iš Lietuvos. Beveik visi iš bemaž trisdešimties kalbintų keleivių su nekantrumu laukė skrydžių ir šypsodamiesi pasakojo, kad į Europos sostines vyksta smagiai praleisti laiko.



Pigiau nei Lietuvoje

Vilnietis Tadas Rimdžius ir du jo draugai su antrosiomis pusėmis gana dažnai išsiruošia į Europą kelioms dienoms. „Kai galima pigiai įsigyti lėktuvų bilietų, būna, kad į Londoną pigiau nuskristi nei į Palangą ar į Druskininkus nuvažiuoti. Apsistoti ketiname išsinuomotame bute. Gal nueisime į teatrą, gal šiaip pasivaikščiosime po restoranus, po klubus. O grįšime Vasario 16-ąją. Tai tautinė šventė, todėl turime ją švęsti Lietuvoje“, - šypsojosi T.Rimdžius.

REKLAMA
REKLAMA

Jo kompanija ketina per keturias savaitgalio dienas išleisti po tūkstantį litų kiekvienam. Su tokiu pat biudžetu tikisi išsiversti ir Lina Petraškaitė, su draugu išsiruošusi į Paryžių. Laukdama prie oro uosto patikrinimo vartų Lina išdavė, kad kelionė į Pary-žių - draugo staigmena jai.

„Kasmet į kokį nors miestą nuskrendame, - šypsojosi pašnekovė. - Tačiau visada tai būna spontaniškos, nesuplanuotos kelionės. Per darbus net nespėjome pasižiūrėti, kur norėtume nueiti. Pasiėmėme knygą ir galvosime ekspromtu. Gal tiesiog pasižvalgysime po miestą, pavaikščiosime, kavinėje pasėdėsime, pažiūrėsime, kaip žmonės gyvena“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tautinė diena - tėvynėje

Kai kurie kalbinti keleiviai šeimomis skrido pas Londone gyvenančius artimuosius. Tačiau taip pat tik savaitgaliui ir visi žadėjo grįžti Vasario 16-ąją.

Vilnietė Jelena oro uoste lėktuvo laukė viena. „Skrendu Valentino dienos proga. Pas mylimąjį. Londone tiek daug jau visko suplanuota... Bet nepasakosiu, ką veiksiu - paslaptis, - pamerkė akį keleivė. - Tai pramogos. Kokie reikalai savaitgalį? Linkiu visiems gerų švenčių ir puikių savaitgalių“.

Išskrenda ir visam

„Tačiau ne visi oro uoste švytėjo tokia laime. Išvykimo salėje užkalbinta 25-erių Agnė po egzaminų sesijos Vilniuje, kur neakivaizdžiai studijuoja, skrido atgal namo... į Londoną. Ten ji gyvena jau pusmetį. Didžiosios Britanijos sostinėje mergina gyvena su šeima, kuri Londone savo gyvenimą kuria jau trejus metus.

REKLAMA

Šeimos nariai persikraustė į Londoną, nes Lietuvoje pasikeitė jų gyvenimo sąlygos. Čia nebebuvo galima gyventi taip, kaip norėta. O ten dabar pavyksta gyventi taip. Aš persikrausčiau ir dėl darbo, ir dėl aplinkos, ir dėl žmonių nusiteikimo.

Lietuvoje trūksta geros nuotaikos. Londone dirbu kavinėje. Lietuvoje tokio pobūdžio darbą dirbau šešerius metus, bet pasikeitė situacija ir dabar čia sunku net tokį darbą rasti. O Londone geriau visų pirma pinigų atžvilgiu. Todėl ministro pirmininko pagyros neva dėl geros Lietuvos ekonominės padėties skamba kaip balandžio pirmosios pokštas, - ironiškai nusijuokė mergina. - Lietuvoje dabar tikrai nėra palanku ir gera kurti savo gyvenimą. Aišku, tikiuosi, kad kas nors pasikeis, bet šiuo metu perspektyvų nematyti“.



Zita VOITIULEVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų