REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

23 žmonas turintis vyras kaltinamas išprievartavimu

23 žmonas ir 59 vaikus turintis Izraelio gyventojas apkaltintas vergų laikymu, išprievartavimu, sodomija bei seksualiniu priekabiavimu.

REKLAMA
REKLAMA

60-metis Goelis Ratzonas dėl kaltinimų sulaikytas prieš mėnesį.

Remiantis teismo turimais įkalčiais, savo žmonas G. Ratzonas įtikindavo savo visagalybe. Jos visos ant rankų išsitatuiruodavo jo vardą ir atvaizdą, o visi vaikai pavadinti vardais, kylančiais iš tėvo vardo.

REKLAMA

Pirmą syki G. Ratzonas susituokė 1972-aisiais, antrą – 1980. O nuo 1991-ųjų jo haremas pasipildė dar 21 žmona.

Savo sutuoktines vyras įtikindavo, jog gali gydyti ir prakeikti. Taip jis pradėdavo kontroliuoti jų gyvenimus, mintis, emocijas ir veiksmus.

Pats G. Ratzonas tikino esąs nekaltas. Pasak jo, jis nevertęs moterų būti su juo – kiekviena galėjo išeiti kada panorėjusi.

Tuo tarpu prokurorai tikina, jog moteris jis „įkalindavęs „pseudo šeimoje“, kurioje viskas sukdavosi apie jo įvaizdžio garbinimą. Aukščiausias kiekvienos moters tikslas buvo susilaukti G. Ratzono vaiko bei tarnauti jam, patenkinant visus vyro poreikius“.

REKLAMA
REKLAMA

G. Ratzonas reikalaudavo, jog žmona ir vaikai visiškai paklustų jo įsakymams o nepaklūstantys būdavo baudžiami pagal griežtą bausmių sistemą.

Teigiama, kad jis „išnaudodavo savo žmonas sutrypdamas jų savivertę, atskirdamas jas nuo aplinkinio pasaulio, draugų, šeimų ir paversdamas jas savo vergėmis“. Vyras taip pat kaltinamas tvirkinęs dvi savo dukteris, priekabiavęs prie trečios ir išprievartavęs dar keturias mergaites.

G. Ratzonas kontroliavo ne tik moterų mintis ir jausmus, bet ir jų pinigines. Moterys visas savo pašalpas ir atlyginimus atiduodavo į bendrą biudžetą iš kurio buvo išlaikomas vyras ir jo vardu perkami daiktai.

Apie G. Ratzono „kultą“ žinoma jau 10 metų, tačiau tik prieš šešis mėnesius policijai pavyko įtikinti vieną moterį užpildyti pareiškimą. Tuomet vyras ir buvo suimtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų