REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Jurgis Razma siūlo amnestuoti neteisėtai motinystės pašalpas pasididinusias ir dabar už sukčiavimą teisiamas mamas.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaro teigimu, nuo bausmės motinos turėtų būti atleidžiamos pagal nusikaltimo įvykdymo laiką, kai neva veikė blogi įstatymai.

REKLAMA

Teisininkai ir šeimas ginančios asociacijos savo ruožtu tokio projekto sėkme abejoja.

„Motinos išvengtų įkalinimo grėsmės: užtektų tiktai atsiskaityti finansiškai, jeigu būtų nustatyta valstybei padaryta žala“, - „LNK“ žinioms sakė parlamentaras Jurgis Razma.

Šiuo metu amnestija taikoma tik nuteistiesiems, tačiau J.Razma siūlo sukčiavusioms motinoms amnestiją taikyti pagal nusikaltimo padarymo laiką, kai veikė blogi įstatymai, leidę lengvai pasididinti išmokas.

REKLAMA
REKLAMA

Pritarus konservatoriaus pasiūlymams, tektų keisti baudžiamojo proceso kodeksą, todėl teisininkai naujojo projekto sėkme abejoja. O šeimas ginančių organizacijų atstovai teigia, kad Seimas neturėtų kištis į teismą darbą ir verčiau atkreiptų dėmesį į galimai sukčiavusių mamų ikiteisminių tyrimų vilkinimą.

„Mums labai apmaudu, kad iki šiol Seimo ir atskirų Seimo narių dėmesio sulaukė tiktai nusikalstamą veiką galbūt padarę asmenys. Kalba eina tik apie 20 atvejų iš 650-ies. O 630 nekalti asmenys tuo tarpu, kai kuriais atvejais, net pusantrų metų yra tampomi, neturint jokio rimto pagrindo“, - teigė vienas joms priklausantis narys.

Kol kas realia laisvės atėmimo bausmes už sukčiavimą yra nuteista tik viena motina. Ji nuosprendį apskundė.

Plačiau apie tai - „LNK“ vakaro žiniose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų