REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrą pergalę Kataro lenktynių paskutiniajame (6) etape laimėjo italas Francesco Chicchi („Liquigas“), už nugaros palikęs amerikietį Tylerį Farrarą („Garmin“) ir argentinietį Juan Josė Haedo („Saxo Bank“).

REKLAMA
REKLAMA

Bendroje įskaitoje, kaip ir buvo prognozuota, lyderio pozicijas įtvirtino olandas Wouteris Molas („Vacansoleil“), vilkintis lyderio marškinėlius nuo 2 etapo.

REKLAMA

Šaunusis ketvertukas

123,5 km ilgio distancija ištvermingiausius lenktynių dalyvius vedė iš Vakros į Dohą („Wakra – Doha“), kur finišo kulminacija „įsisuko“ 6 km apvažiavime (7 ratai).

Finalinio etapo dienos herojai – šaunusis ketvertukas su Martinu Kohleriu („BMC Racing“), Benu Kingu („Trek-Livestrong“), Patricku Gretschu („Columbia“) ir Niki Terpstra („Milram“), pabėgęs nuo pat pirmųjų kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdingai laikęsi drauge ir dominavę didžiąją dalį lenktynių, pakeliui jie susirinko taškus abiejuose tarpiniuose sprintuose.

Deja, didžiausias atotrūkis, kurį jie buvo pasiekę,– 5 minutės, kurios artėjant prie finišo ėmė tirpti.

Paskutiniame rate persekiotojų kolona jiems jau „lipo ant kulnų“.

Šaunusis ketvertukas subyrėjo, kai tarsi tornadas praūžė komanda „Sky“, o įkandin jos – visas ūžiantis peletonas…

Etapą laimėjo italas

Galingu sprintu 6 etapo finiše išnėrė italo Francesco Chicchi („Liquigas“), įrašęs savo sąskaiton jau antrąją etapo pergalę šiose lenktynėse ir generalinėje klasifikacijoje įsitvirtinęs 10-tuke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4 etape iškovotą pergalę skyręs tragiškai žuvusio Franco Ballerini atminimui, finalinio etapo sprintu sportininkas dabar galėjo jau ir pats pasidžiaugti.

Nelabai nudžiugo 2-as ir 3-as už F. Chiccho nugaros likusieji amerikietis Tyleris Farraras („Garmin“) ir argentinietis Juan Josė Haedo („Saxo Bank“).

Ką jau bekalbėti apie Heinrichą Hausslerį („Cervelo“), kuris finišavo net ne 2-as, bet 9-as, o bendroje įskaitoje iš 8 vietos smuktelėjo į 9-tą.

Generalinėje įskaitoje, pasibaigus 9-osioms „Tour of Qatar“ lenktynėms, lyderio vietą, kaip ir buvo prognozuota, išsaugojo ir tapo teisėtu „auksinių“ lyderio marškinėlių (angl. Gold leader jersey) savininku olandas Wouteris Molas:

REKLAMA

1.    Wouteris Molas (OLA) „Vacansoleil“ 15 val. 55 min. 17 sek.

2.    Geertas Steursas (BEL) „Topsport Vlaanderen“ +35 sek.

3.    Tomas Boonenas (BEL) „Quick Step“ +1 min. 45 sek.

4.    Rogeris Kluge (VOK) „Milram“ +1 min. 59 sek.

5.    Marcus Burghardt (VOK) „BMC Racing“ +2 min. 5 sek.

6.    Danilo Napolitano (ITA) „Katusha“ +2 min. 9 sek.

7.    Philippe’as Gilbert (BEL) „Omega Pharma“ +2 min. 17 sek.

8.    Heinrichas Haussleris (VOK) „Cervelo“ +2 min. 37 sek.

9.    Francesco Chicchi (ITA) „Liquigas-Doimo“ +2 min. 28 sek.

10.  Stuartas O’Grady (AUS) „Saxo Bank“ +2 min. 37 sek.



120.

REKLAMA

Pergalės skonis

Dviejų belgų – Gerto Steurso ir Tomo Booneno – tandemas, „grojęs per smegenis“ „Vacansoleil“ dviratininkui Wouteriui Molui kažkur 4 dienas: pirmasis dėl pavojingos kaimynystės (2 vieta), skyrusios juos tik 9 sek. atstumu, antrasis – savo autoritetu ir… (kodėl gi ne? galbūt) nepasotinamu troškimu laimėti dar ir dar (kaip atsitiko Eddy Merckxui, pramintam „Kanibalu“).

Na, Tomas Boonenas neatrodo panašus į pergalių „medžiotoją“.

Dar finalo išvakarėse jis be jokios nuoskaudos pripažino Wouterio Molo pranašumą.

Neilgoje paties W. Molo karjeroje – tai didžiausia lig šiol buvusi pergalė. Ir, ko gero, „arčiausiai kūno“ prigludę lenktynių čempiono marškinėliai, kuriuos 27-erių metų sportininkas pirmąkart apsirengė jau po 2 etapo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išlieka geriausiu

Tomas Boonenas, finišavęs su pagrindine grupe 7-as, genaralinėje įskaitoje taip ir liko trečias, su gana nedėkingu 1 min. 45 sek. skirtumu, kurį per vieną dieną (ir dar lygumų etape!) būtų įmanoma pakeisti.

Kaip ten bebūtų, T. Boonenas išlieka daugiausiai pergalių „Tour of Qatar“ iškovojusiu sportininku – 17 etapo pergalių (įskaitant dvi šių metų pergales 3 ir 5 etapuose) ir iškovoti treji „auksiniai“ (bet ne svogūnai… o) „Tour of Qatar“ čempiono marškinėliai  2006, 2008 ir 2009 m.

REKLAMA

Kitos įskaitos

Susumavus paskutinio „Tour of Qatar“ lenktynių etapo rezultatus, Tomo Booneno („Quick Step“) taškų suma padidėjo nuo 87 iki 104 taškų ir iki „sidabrinių“ lyderio marškinėlių jam pritrūko… vos 4 taškų.

Taškų įskaitos lyderiu tapo – nuo 3 etapo dominavęs Heinrichas Haussleris („Cervelo“), kuriam „sidabriniai“ marškinėliai (angl. Silver points jersey), net ir su 108 taškų bagažu, negali atstoti pergalės bent viename etape, kurią jis taip troško laimėti.

„Cervelo“ happyendas

„Cervelo“ komanda iš Kataro parsivežė ne tik „sidabrinius“ (taškų įskaitos) marškinėlius, kuriuos iškovojo H. Haussleris,– ne be savo komandos pagalbos,– bet ir geriausios komandos titulą.

REKLAMA

Patyrusi skriaudą dėl atimtos 1 minutės, ji kiekvieną dieną atkakliai grūmėsi „dėl vietos po saule“ ir paskutinę lenktynių dieną vis dėlto įveikė – atrodė, neįveikiamų – 9 sek. barjerą ir aplenkė visas 6 lenktynių dienas pirmavusią belgų komandą „Topsport Vlaanderen-Mercator“.

Taigi, pats tikriausias happyendas „Cervelo“ komandos stovykloje!

*

Jaunojo dviratininko įskaitos absoliučiu lyderiu išliko vokietis Rogeris Kluge („Milram“), tapęs „melsvų“ marškinėlių (angl. Blue best young rider) savininku. Argi tai ne šauni dovana 24-ojo gimtadienio proga?

*

Susiję tekstai:

Lenktynėse Katare – antroji belgo pergalė (papildyta)

Sporto pasaulis gedi Franco Ballerini

Italo pergalė Katare – F. Ballerini atminimui

Lenktynėse Katare – belgo pergalė

Lenktynėse Katare – pirmosios aukos

Lenktynėse Katare – teisėjų bauda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų