REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sicilijos policija subūrė tarptautinę teismo medikų ir kriminologų grupę, turėsiančią išsiaiškinti, kaip prieš 447 metus mirė vietos baronienė.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli Palermo esančio Carini miestelio gyventojai mano, kad baronienė Laura Lanza, užklupta kartu su meilužiu Ludovico Vernagallo, buvo nužudyta savo pilyje 1563 metais.

REKLAMA

Teisingumas tada nebuvo įvykdytas“, – cituojamas tyrimą atnaujinęs miesto meras Gaetano La Fata.

„Tikime, kad DNR testas bei [JAV ir Italijos] kriminologų sukurtas nusikaltėlio portretas padės surasti nusikaltimo motyvą ir išsiaiškinti, kiek buvo žudikų“, – naujienų agentūrai „Reuters“ teigė meras.

Baronienės tėvas Cesare`as laiške karaliui yra prisipažinęs, jog jam buvo garbė nužudyti su meilužiu lovoje užtiktą dukterį, tačiau remiantis iki šiol gajais gandais teigiama, kad nusikaltime dalyvavo ir žentas Donas Vincenzas La Grua.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis iš kartos į kartą perduodamais gandais siciliečiai mano, kad baronienė buvo nužudyta, kad jos vyras galėtų vesti antrą kartą. V. La Grua irgi turėjo motyvą žudyti, mat meilužis vėliau galėjo reikalauti tam tikrų finansinių teisių.

Tyrėjai teigia, kad XVI a. tikrieji nusikaltėliai galėjo būti nenuteisti dėl jų kilmės. Be to, pagal to meto papročius, tėvas ir vyras turėjo legalią teisę žudyti pilnametę dukrą/žmoną.

Pranešama, kad vietos gyventojai taip pat mano, kad XI a. statytoje baronienės pilyje iki šiol klaidžioja ramybės ir teisingumo nerandanti jos šmėkla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų