REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvija yra dėkinga Lietuvai kaip šaliai, priimančiai NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse, ši misija - tai geras NATO buvimo Baltijos valstybėse ir viso Aljanso sąjungininkių solidarumo pavyzdys, sakė Latvijos gynybos ministras Imantas Liegis, penktadienį lydimas krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės apsilankęs Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazėje Šiauliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo pirmasis I. Liegio vizitas Lietuvoje, pradėjus eiti gynybos ministro pareigas.

Aviacijos bazėje Lietuvos ir Latvijos gynybos ministrai susitiko su šiuo metu NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančiu Prancūzijos kariniu kontingentu, apžiūrėjo prancūzų naikintuvus "Mirage 2000".

REKLAMA

Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė pabrėžė, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos karinis bendradarbiavimas galėtų būti šalių bendradarbiavimo ir kitose srityse pavyzdys.

Ketvirtadienį svečias darbo vakarienės metu susitikęs su R. Juknevičiene aptarė vasario pradžioje Stambule (Turkija) vykusio NATO gynybos ministrų susitikimo rezultatus. Ministrai teigė esą patenkinti NATO generalinio sekretoriaus susitikime pateiktu ir patvirtintu raportu, kuriame siūloma priemonių, galinčių padėti sumažinti NATO resursų trūkumą.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertindami sudėtingą Aljanso finansinę situaciją ir būtinybę užtikrinti vykdomų operacijų efektyvumą, ministrai taip pat pabrėžė NATO investicijų Baltijos šalių oro bazių infrastruktūros modernizacijai svarbą.

Ministrai diskutavo ir NATO matomumo regione klausimu. Vienu svarbiausių tikslų ministrai įvardijo NATO pratybas regione ir aktyvų Baltijos valstybių bendradarbiavimą stiprinant priimančiosios šalies pajėgumus, koordinuojant savo pasirengimą su kitomis regiono valstybėmis, pirmiausia Lenkija.

Šiais metais visose Baltijos šalyse kartu su JAV bus rengiamos pratybos "Baltic Host" ir "Baltops", o Latvijoje vyks Baltijos šalių ir JAV pratybos "Sabre Strike".

Ministrai nemažai dėmesio skyrė intensyvesnio Baltijos šalių bendradarbiavimo su Šiaurės šalimis perspektyvoms aptarti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų