REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis neskuba kelti klausimo, ar gali ambasadorius prie Šventojo Sosto Vytautas Ališauskas, vadovavęs Baltarusijoje žuvusio Lietuvos saugumo karininko Vytauto Pociūno tyrimui, toliau eiti pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Ažubalio, tokio masto įvykius turi tirti institucijos, kurioms tai priklauso daryti, o komisijos tėra politinis gestas, o ne idealus būdas problemoms spręsti.

REKLAMA

"Duokit man laiko, duokit man laiko susipažinti ir tada pasižiūrėsiu", - atsakydamas į klausimą, ar svarstys V. Ališausko galimybes toliau eiti pareigas, žurnalistams penktadienį sakė ministras.

2006-aisiais Baltarusijoje žuvusio karininko V. Pociūno žūtį tyrė speciali tuomečio premjero Gedimino Kirkilo sudaryta komisija, kuriai ir vadovavo V. Ališauskas. Nurimus tyrimui dėl saugumiečio žūties, konservatorius V. Ališauskas buvo paskirtas į diplomatinę tarnybą.

Prezidentas Valdas Adamkus paskyrė V. Ališauską Lietuvos Respublikos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi prie Šventojo Sosto, Vatikane, 2008-ųjų metų rugsėjį. Jis pakeitė nuo 2004 metų šias pareigas ėjusį buvusį užsienio reikalų ministrą Algirdą Saudargą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų