REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio Seime prisiekusį užsienio reikalų ministrą Audronių Ažubalį pasveikino ir NATO generalinis sekretorius Andersas Fogas Rasmusenas (Anders Fogh Rasmussen), ir Europos Sąjungoje pirmininkaujančios Ispanijos bei kaimyninių šalių diplomatijos vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su NATO vadovu A. Ažubalis telefonu aptarė energetinio saugumo klausimus, Lietuvos dalyvavimą Afganistano valstybės atkūrime ir naujos Aljanso Strateginės koncepcijos rengimą ir sulaukė kvietimo artimiausiu metu apsilankyti Aljanso būstinėje Briuselyje.

REKLAMA

Lietuva, pasak ministro, toliau visomis išgalėmis prisidės prie saugumo užtikrinimo ir valstybės atkūrimo Afganistane bei vadovaus Goro provincijos atkūrimo grupei.

A. Ažubalis pareiškė esąs pasirengęs glaudžiai bendradarbiauti rengiant Aljanso Strateginę koncepciją, kurioje būtų numatytas atsakas į šiandienos grėsmes NATO šalių narių ir pasauliniam saugumu, teigiama Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime.

Ministras pirmąją savo darbo dieną spėjo telefonu pabendrauti ir su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) generaliniu sekretoriumi Marku Perina de Brišambo (Marc Perrina de Brichambaut). Pokalbio metu aptartas Lietuvos pasirengimas pirmininkauti ESBO. Pasak A. Ažubalio, Lietuva, siekdama kuo geriau atlikti pasirengimo darbus, yra suinteresuota glaudžiai bendradarbiauti ir keistis informacija su ESBO sekretoriatu. Ministras pažymėjo, kad Lietuva sieks išlaikyti ESBO vaidmenį tarptautiniuose santykiuose ir toliau jį stiprins.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ažubalis per pokalbį su šį pusmetį ES pirmininkaujančios Ispanijos užsienio reikalų ministru Migeliu Ancheliu Moratinosu (Miguel Angel Martinos) pasveikino ambicingą Ispanijos pirmininkavimo programą, kurioje numatyti tokie prioritetai, kaip energetinis saugumas, ūkio augimo skatinimas, ES biudžeto peržiūra ir Rytų partnerystės iniciatyva.

Pasak A. Ažubalio, Rytų partnerystės iniciatyvos sėkmė daug priklausys nuo to, kaip bus sprendžiami klausimai, susiję su Ispanijos pasiūlymais dėl bevizio režimo, todėl jie turi būti detaliai apsvarstyti ES.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministras pabrėžė Lietuvos suinteresuotumą aktyviai prisidėti prie ES užsienio energetikos politikos plėtros ir Rytų partnerystės iniciatyvos įgyvendinimo.

Ketvirtadienį A. Ažubalis pasikalbėjo ir su kaimyninių Latvijos, Lenkijos bei Švedijos, Islandijos ir Azerbaidžano užsienio reikalų ministrais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų