REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo liepos 1-osios nustojus veikti apskričių viršininkų administracijoms, Kauno miesto savivaldybei taps pavaldžios šešios apskrities ugdymo įstaigos. Kartu siūloma savivaldybei perimti ir dalį šias įstaigas kuruojančių apskrities administracijos specialistų etatų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apskrities viršininko administracija numato Savivaldybei perduoti dvi specialiąsias mokyklas, V. Tumėnienės vaikų reabilitacijos centro, Kauno apskrities 1-ąją vidurinę mokyklą, aklųjų ir silpnaregių bei kurčiųjų ir neprigirdinčių ugdymo centrus.

REKLAMA

Bet kokiu atveju, įsitikinęs miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas, kartu su perimamomis pareigybėmis turėtų būti perduotas ir finansavimas. Kitaip savivaldybės administracijos pastangos mažinti turimų etatų administracijos darbuotojų skaičių ir taip taupyti biudžeto lėšas, neduos laukiamų vaisių.

Kauno miesto tarybos kolegijos nuomone, vietoj siūlomų 4 specialistų etatų perduodamų įstaigų priežiūrai užtektų perimti tik vieną etatą. Mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius informavo kolegijos narius, kad Švietimo ir mokslo ministerija 2010 metams yra numačiusi finansavimą perduodamoms įstaigoms. Kaip bus vėliau, kol kas nežinoma.

Kolegijos nariai rekomendavo apie pareigybes, etatus bei kitus su apskrities administracijos naikinimu bei įstaigų perdavimu susijusius klausimus detaliau aptarti Kauno miesto tarybos komitetuose ir tik po to priimti atitinkamus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų