REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą Didžiąją Britaniją sukrėtusio futbolininko Johno Terry skandalo atgarsiai netyla iki šiol. J. Terry praėjusį penktadienį „Wembley“ stadione vykusiame 12 minučių susitikime su Anglijos rinktinės treneriu Fabio Capello neteko kapitono raiščio.

REKLAMA
REKLAMA

Tautos lauktas ir spėliotas sprendimas baigėsi skandalingai išdavyste pagarsėjusio futbolininko nenaudai. Londono „Chelsea“ ekipos gynėjas pareiškė: „Jei yra nors vienas procentas atgauti kapitono vardą, dėl jo kovosiu nagais ir dantimis“. Tačiau ar verta?

REKLAMA

J. Terry į skandalą įsivėlė žiniasklaidai paviešinus, jog jis yra užmezgęs romaną su  nacionalinės komandos draugo Wayne'o Bridge'o buvusia mergina Vanessa Perroncel. Pasak trenerio F. Capello, jis priėmė sprendimą vadovaudamasis visos komandos gerove. Nors J. Terry elgesys futbolo aikštėje buvo pozityvus, kažin ar jis toliau galėtų būti pavyzdingas lyderis, kuriuo komandos nariai galėtų pasitikėti. O juk lyderystė ir pagrįsta lojalumu ir pasitikėjimu.

REKLAMA
REKLAMA

Faktas, kad vedęs ir du vaikus turintis J. Terry dar prieš paviešinant skandalą futbolo žurnalui „Football punk“ pristatė save kaip šeimos žmogų, mėgstantį daug laiko praleisti su žmona ir vaikais, leidžia suabejoti J. Terry kaip žmogaus bei kaip komandos kapitono lojalumu. Jis pristatė save kaip griežtą lyderį futbolo aikštėje ir mylintį šeimos vyrą už aikštės ribų.

Buvęs Anglijos kapitonas taip pat akcentavo sąžiningumą, kaip vieną svarbiausių futbolo komandos vertybių: „Ne tik dėl to, kad aš – kapitonas, mes visi turime būti sąžiningi, nes visi norime vieno – laimėti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką gi, neatrodo, kad jis savo komandai atskleidė miegojęs su V. Perroncel už draugo nugaros.  O paklaustas, kokį geriausią pokštą yra iškrėtęs savo komandos draugui, jis atsakęs, jog tokių buvę daug, tačiau geriausias – tikrai ne spaudai.

Atrodo, kad spauda visgi atskleidė jo brangiai kainavusį „pokštą“. Interviu buvęs kapitonas užbaigė pasakydamas, kad jo mėgstamiausias sportininkas – Tigeris Woodsas (taip pat skandalingai išdavęs savo žmoną). Keista, ar ne?

Dabar J. Terry ir toliau vilkės rinktinės marškinėlius, tiesiog nebeliko kapitono raiščio ant rankos. Didžiulio skirtumo tai nedaro, turint galvoje, kad jis toliau gins Anglijos komandos garbę. Tiesiog dabar reikės iš naujo išsikovoti savo vietą komandoje, nes jei atsiras geresnių, visada yra galimybė, nors ir menka, kad jis nežais pasaulio futbolo čempionate.

REKLAMA

O antro iš eilės pralaimėjimo J. Terry sau leisti negali. Ne tam tiek metų dirbo ir kovojo, kad vieną dieną viskas sugriūtų. Jo, kaip ekipos gynėjo, sugebėjimais neabejoja ir pats Fabio Capello. Dabar treneriui tenka sunki užduotis nuspręsti, ar leisti Johną Terry ir Wayne‘ą Bridge‘ą žaisti kartu. Rinktinės treneris vis dar svarsto, ar įtraukti išduotą komandos draugą į pasaulio futbolo čempionato nacionalinę komandą. Nors, atrodytų, komandinis žaidimas tarp šių dviejų žaidėjų nelabai įmanomas, galimybė vis dar svarstoma.

REKLAMA

Tai, kad, vietoj J. Terry, naujuoju Anglijos komandos kapitonu paskirtas „Manchester United“ klubo gynėjas Rio Ferdinandas, buvusiam kapitonui kainuos milijonus svarų sterlingų. O kiek prarastų komercinių pasiūlymų? Galima neabejoti, kad J. Terry bus išstumtas iš rinkos.

Vis dėlto kad ir kaip neatsakingai būtų pasielgęs J. Terry, supainiojęs asmeninį gyvenimą su komandiniu, priešaky jis vis dar turi galimybę iškovoti pergalę pasaulio čempionate. Jeigu paklausys F. Capello patarimo palikti visas savo problemas „už durų“ ir susikoncentruoti ties pergale. Nors ir be kapitono raiščio, J. Terry išlieka svarbus nacionalinės komandos žaidėjas.



Ieva Paškevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų