REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius apgailestauja, jog, nepaisant pakartotinių pasižadėjimų, Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius jau keletą mėnesių blaškosi ir vengia pradėti konstruktyviai tartis dėl bendro antikrizinių veiksmų plano, kuris atgaivintų prarastas šalies biudžeto įplaukas ir darbo vietas.

REKLAMA
REKLAMA

"Jei Vyriausybės vadovas toliau vengs konstruktyvaus neatidėliotinų veiksmų plano svarstymo, jam teks atsakomybė už galimą valdančiosios koalicijos pasikeitimą", - pareiškė G. Vagnorius, reaguodamas į Premjero per radiją išsakytus reikalavimus visiškai pritarti finansų krizę pagilinusiai "vykdytai ekonominei, finansinei ir socialinei politikai". Anot G. Vagnoriaus, pagąsdinimai, "jog niekas jos nesiruošia keisti", žeidžia daugelį dėl Vyriausybės vadovybės klaidų ar neveikimo nukentėjusių piliečių.

REKLAMA

Krikščionių partijos lyderio nuomone, toks Vyriausybės vadovo nenoras kitų ES valstybių pavyzdžiu "gydyti" šalies ekonomiką ir didžiulį nedarbą kenkia ir valdančiosios koalicijos partneriams, kurie siekia būtiniausių permainų.

"Krikščionių partija ir jos frakcija Seime nepritarė vykdytai valstybės praskolinimo, nepagrįsto mokesčių ir šešėlinės ekonomikos didinimo, vidaus rinkos ir verslo kreditavimo slopinimo politikai. Savo nusistatymų siekti ekonominių ir socialinių pokyčių neketiname keisti",- sako G. Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis primena, kad Krikščionių partija nereikalavo peržiūrėti ir Seime naujai balsuoti dėl aptakios Vyriausybės programos, tačiau reikalavo ir reikalaus priimti Vyriausybėje konkrečių antikrizinių priemonių paketą, atsižvelgiant į partijos suvažiavime priimtą neatidėliotinų veiksmų planą.

Kaip ELTA jau skelbė, Premjeras sako, kad "Viena Lietuva" turi visiškai pritarti Vyriausybės vykdomai politikai.

"Frakcija turi pritarti valdančiosios koalicijos ir visos Vyriausybės Seime patvirtintai programai. "Vienos Lietuvos" frakcija turi pritarti vykdytai ekonominei, finansinei ir socialinei politikai. Niekas nesiruošia jos keisti", - Lietuvos radijui sakė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų