REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė mano, kad Seimas išpildys generalinio prokuroro Algimanto Valantino norą jį atstatydinti. Generalinio prokuroro klausimo parlamentarai gali imtis jau ketvirtadienį, neeilinės Sesijos dieną, dėl to jos iniciatoriai renka parašus.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš manau, kad Seimas patenkins (A. Valantino atstatydinimą. - ELTA). Dar besibaigiant rudens sesijai Seimas priėmė nutarimą dėl konkrečios Drąsiaus Kedžio bylos tyrimo, ir ten buvo labai aiškiai įvardinti veiksmai, kaip turėtų pasielgti generalinis prokuroras, bei konstatuota, kad ne visai gerai yra Generalinėje prokuratūroje. Seimas savo sprendimą jau yra padaręs. Manau, kad šiuo atveju Seimas išpildys generalinio prokuroro A. Valantino norą jį atstatydinti", - sakė I. Degutienė trečiadienį "Žinių radijui".

REKLAMA

Seimo Pirmininkės žiniomis, neeilinės Seimo sesijos iniciatoriai renka parašus, kad A. Valantino atstatydinimo iš generalinio prokuroro pareigų klausimas būtų įtraukas į ketvirtadienio darbotvarkę.

Patenkinusi A. Valantino atsistatydinimo pareiškimą, Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo Seimui laikinai generalinio prokuroro pareigas pavesti Generalinės prokuratūros Valstybinio kaltinimo skyriaus vyriausiajam prokurorui Raimondui Petrauskui.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog A. Valantinas Prezidentei pats įteikė prašymą jį atstatydinti iš einamų pareigų, pažymėdamas, kad traukiasi savo noru. Valstybės vadovė tokį jo sprendimą pavadino "savalaikiu".

"Šis sprendimas yra priimtas laiku, nes, susiklosčius dabartinei situacijai ir aplinkybėms, Prokuratūra negali ir negalės efektyviai atlikti savo funkcijų. Visuomenės nepasitikėjimas Generalinės prokuratūros vadovybe paralyžiuoja visos prokuratūros darbą ir tampa trukdžiu ne tik kasdieniam prokuratūros darbui, bet ir būtiniausioms permainoms vykdyti", - pranešime spaudai cituojama D. Grybauskaitė.

Gegužės 1-ąją baigiasi ir generalinio prokuroro pavaduotojų Vytauto Barkausko bei Gintaro Jasaičio kadencijos. Prezidentė mano, kad prokuratūroje, kaip ir teismuose, būtina vadovų rotacija, todėl šias pareigas turėtų eiti nauji, aukščiausios reputacijos ir kvalifikacijos žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų