REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anykščių savivaldybė nurodė savo valdomai bendrovei „Anykščių šiluma“ valdiškoms įstaigoms neskaičiuoti delspinigių už nemokėtas šildymo sąskaitas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau gyventojai nuo delspinigių neatleidžiami.

Vyriausybės nutarimas įpareigoja ir gyventojams, ir įmonėms delspinigius už skolas skaičiuoti vienodai, tačiau Anykščių šilumininkai rajono valdžios nurodymu nuo jų atleidžia valdiškas įmones.

Reklama

REKLAMA

„Savivaldybės finansinė padėtis – sunki. Kad labiau neklimptų į skolas, neskaičiuojami delspinigiai“, – sako Virgilijus Vaičiulis, bendrovės „Anykščių šiluma“ direktorius.

Savivaldybės įmonės – daugiausiai mokyklos, darželiai, biblioteka – už šildymą yra skolingos beveik milijoną litų. Delspinigiai už vieną mėnesį siektų beveik 9 tūkst. litų.    

Anykščių savivaldybės skolos siekia 4,5 mln. litų. Meras pripažįsta pažeidžiantis nutarimą, tačiau neslepia, kad lėšas naudingiau laikyti banke, o ne apmokėti skolas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad pažeidimas yra toks didelis, kad mane graužtų sąžinė ir aš nemiegočiau. Tie pinigai yra savivaldybės sąskaitoje. Ir jeigu ten pinigų yra daugiau, kapsi banko procentai, yra tam tikras pinigų uždarbis. Nors, manau, Valstybės kontrolė nepagirtų“, – teigia Sigutis Obelevičius, Anykščių rajono meras.

Vyriausybės atstovas Utenos apskrityje sakė, jog aiškinsis, ar savivaldybė elgiasi teisėtai. Vėliau paskambinęs patikino esą savivaldybė su šilumininkais žada atsiskaityti visiškai, tačiau meras „Panoramai“ teigė, kad dėl šventos ramybės pervesią tik už gruodį, tačiau, ar atšauks draudimą skaičiuoti delspinigius, neaišku

Zina PAŠKEVIČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų