REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 18 dieną Klaipėdoje duris atidarys labdaros ir paramos organizacijos "Maisto bankas" padalinys. Nuo šiol fondas Klaipėdoje maistą rinks ir dalins ištisus metus.

REKLAMA
REKLAMA

Padalinyje dirbs vienas žmogus, jam talkins 9 savanoriai. Fondo direktorės Deimantės Žebrauskaitės teigimu, planuojama, jog ateityje uostamiestyje darbuosis trys žmonės.

REKLAMA

Per šiuo metus Klaipėdoje tikimasi surinkti ir išdalinti maisto už milijoną litų.

"Tai realu. Pavyzdžiui, pernai Lietuvoje mūsų fondas maisto produktų buvo surinkęs už 5,2 milijono litų. Tikimės, kad mums talkins ir Klaipėdos verslo įmonės. Su jomis planuojame susitikti", - kalbėjo D. Žebrauskaitė.

Tokia pagalba klaipėdiečiams reikalinga. Anot Savivaldybės Socialinės rūpybos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, vien pernai gruodį buvo sulaukta daugiau nei 6 000 klaipėdiečių prašymų maisto krepšeliams gauti.

REKLAMA
REKLAMA

"Maisto bankas" - labdaros organizacija, kuri surenka labdarą maisto produktais iš juos gaminančių ar jais prekiaujančių ir išdalina tuos produktus organizacijoms, šelpiančioms stokojančius.

Toks labdaros principas yra paplitęs visoje Europoje bei Amerikoje. Teigiama, kad jis padeda efektyviau panaudoti maisto produktus ir mažinti skurdo lygį.

"Maisto banko" labdaros programa Lietuvoje veikia jau šešerius metus, bet tik 2007 m. buvo įkurtas savarankiškas fondas. Ši organizacija Lietuvoje yra pasirašiusi sutartis su 17 organizacijų, kurioms pristato maistą. Šios jį išdalina socialiai remtiniems, skurstantiems žmonėms.

spausdinti

Vaida JUTKONĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų