REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sky“ komandai, į 2 etapo startą išvažiavusiai be kapitono K. A. Arveseno, nepavyko išsaugoti lyderio marškinėlių ant E. Boasson Hageno pečių. Naujuoju lyderiu po aršios dvikovos tapo belgas W. Molas („Vacansoleil“), išplėšęs pergalę iš olando G. Steurso („Topsport“).

REKLAMA
REKLAMA

Pagerbė tylos minute

Vakar, prieš prasidedant „Tour of Qatar“ lenktynių 2 etapui, tylos minute buvo pagerbtas sekmadienį autolenktynių trasoje (Toskanoje) žuvęs, buvęs italų dviračių čempionas, Franco Ballerini (45).

REKLAMA

Prisimenant 2009...

Grįžtant prie šios dienos lenktynių, reikia paminėti, kad prieš metus, 5 etapo lenktynės toje pačioje distancijoje „Camel Race Track – Qatar Foundation“, iki didžiojo finišo likus dviems dienoms, buvo atšauktos.

21 metų belgas Frederiekas Nolfas iš komandos „Topsport Vlaanderen“, 4 etape finišavęs 90-as, kitą rytą buvo rastas negyvas viešbučio kambaryje. Mirusiojo artimiesiems nesutikus atlikti kūno skrodimo, mirties priežastys taip ir liko neišaiškintos.

REKLAMA
REKLAMA

Baigėsi – neprasidėjęs

Ne taip tragiškai, bet pakankamai liūdnai Kataro lenktynių 2 etapas „Camel Race Track – Qatar Foundation“ (147 km) baigėsi net neprasidėjęs norvegui K. A. Arvesenui, kuris, važiuodamas neutralioje zonoje link starto linijos, neišlaikė pusiausvyros, pargriuvo ir susilaužė dešinį raktikaulį.

„Tai kažkoks absurdas, nes viskas įvyko dar neprasidėjus realiam startui“,– neslėpė nuoskaudos „Sky“ dviratininkas.– „Susilaužyti raktikaulį galima bet kada, tačiau dabar – kai sezonas tik prasideda...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komanda išmušta iš vėžių

Priverstinis K. A. Arveseno pasitraukimas iš lenktynių – skaudus smūgis visai britų komandai „Sky“, kuri taip sėkmingai debiutavo Kataro lenktynių 1 etape, ir pačiam dviratininkui, kuris šiandien švęs savo gimimo dieną (35).

Pernai šiam norvegų dviratininkui buvo lūžęs raktikaulis „Tour de France“ lenktynių 10 etape. Prisimindamas šią nemalonią traumą jis save guodė: „Vienintelis geras dalykas yra tai, kad dabar lūžis – kitoje vietoje“.

K. A. Arvesenas buvo nugabentas į Dohos ligoninę, o iš ten išvyko gydytis ambulatoriškai į Norvegiją.

REKLAMA

Prarado lyderio pozicijas

„Blogiausia, kas Kurtas (Arvesenas,– Balsas.lt) pargriuvo ir susilaužė raktikaulį“,– krimtosi komandos „Sky“ dviratininkas E. Boasson Hagenas, dar vakar šventęs pergalę, o šiandien neslėpdamas apmaudo dėl prarastų lyderio pozicijų.

„Mes stengėmės padaryti viską, bet mums nepavyko“,– pripažino jaunasis norvegas, kuriam kaip ir visai komandai 2 etapo distancijoje labai pritrūko Kurto Arveseno pagalbos.

Prie E. Boasson Hageno nesėkmės sprinterių gaudynėse prisidėjo ir techninės problemos su galiniu ratu.

REKLAMA

Olando ir belgo dvikova

147 km ilgio distancijoje buvo daug įtampos ne tik dėl lenktynių su varžovais, bet ir... su šoniniu vėju, kurio pasipriešinimas anaiptol nepadėjo skubėti link finišo.

Dramatiškoje dienos trajektorijoje – 2 bėgliai, išsiveržę į nuožmią ataką nuo pat pirmųjų kilometrų.

Tai olandas Wouteris Molas („Vacansoleil“) ir belgas Geertas Steursas – iš prieš metus tragediją išgyvenusios komandos „Topsport Vlaanderen“.

Išlaikė atotrūkį

Dviejų bėglių gaudynės suintensyvėjo maždaug nuo 36-to km.

Jų pavymui veržėsi ištisa virtinė lenktynininkų. Tačiau olandas ir belgas pirmieji pasiekė finišą (3 val. 31 min. 0 sek.), išlaikę atotrūkį nuo peletono iki pat finišo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Cervelo“ ataka

Po 1 min. 51 sek., 3-as finišavo Roger Kluge iš „Milram“ ir dar 7 dviratininkai, kurių gretose – net 3 „Cervelo“ komandos draugai, trokštantys atsilošti 1 minutę, kuri iš jų, teisėjų nuosprendžiu, buvo atimta 1 etape.

4 vietoje, atsilikęs 3 sek., buvo Heinrichas Hausleris („Cervelo“).

Dar po sekundės (+1 min. 55 sek.) finišo liniją kirto Philippe’as Gilbert („Omega Lotto-Pharma“), Roger Hammond („Cervelo“), Tomas Boonenas („Quick Step“), Marcus Burghardt („BMC Racing“), Jeremy Hunt („Cervelo“) ir Danilo Napolitano („Katusha“).

REKLAMA

Nebaigė etapo

2 etapo nebaigė amerikietis Stevenas Cozza iš komandos „Garmin-Transitions“, kuris pargriuvo lenktynių eigoje ir susilaužė raktikaulį.

Bendroji įskaita, pasibaigus 2 etapui, pasikeitė iš pagrindų. Vienintelis Tyleris Farraras išsilaikė pirmajame 10-tuke (nukritęs iš 7 į 9 vietą), nors nuo lyderio jį skiria beveik pustrečios minutės:

1.    Wouteris Molas (OLA) „Vacansoleil“ 3 val. 40 min. 51 sek.

2.    Geertas Steursas (BEL) „Topsport Vlaanderen-Mercator“ +9 sek.

3.    Rogeris Kluge (VOK) „Milram“ +2 min. 2 sek.

4.    Tomas Boonenas (BEL) „Quick Step“ +2 min. 5 sek.

5.    Marcus Burghardt (VOK) „BMC Racing“ +2 min. 6 sek.

6.    Philippe’as Gilbert (BEL) „Omega Pharma“ +2 min. 18 sek.

7.    Danilo Napolitano (ITA) „Katusha“ +2 min. 18 sek.

8.    Stuartas O’Grady (AUS) „Saxo Bank“ +2 min. 40 sek.

9.    Tyleris Farraras (JAV) „Garmin“ +2 min. 41 sek.

10.  Marco Velo (ITA) „Quick Step“ +2 min. 47 sek.

...

126.

REKLAMA

E. Boasson Hagenas („Cervelo“), lyderiavęs 1 etape, dabar nukrito į 42 vietą (+9 min. 33 sek.).

Kitos įskaitos

Trys pirmieji bendrosios įskaitos dviratininkai pelnė taškus ir kitose įskaitose.

Taškų įskaitoje Geertas Steursas („Topsport Vlaanderen-Mercator“) surinko 34 taškus, Wouteris Molas („Vacansoleil“) – 33.

Jaunojo dviratininko įskaitoje +58 sek. prieš Klaasą Lodewijcką („Topsport“) pirmauja Rogeris Kluge („Milram“).

Komandų klasifikacijoje į priekį išsiveržė „Topsport Vlaanderen-Mercator“, nuo kurios 9 sek. atsilieka „Cervelo“.

*

Trečiadienį 126 dviratininkai tęs lenktynes distancijoje „Dukhan – Mesaieed“ (136,5 km), kirsdami Katarą iš vakarų į rytus.

Iki lenktynių pabaigos lieka dar 4 dienos.

Susiję tekstai:

Lenktynėse Katare – teisėjų bauda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų