REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau artėja šiltasis sezonas. Tad keletas patiekalų iš rūgštynių tikrai pravers. Rūgštynės - vitamininga daržovė, lapuose turinti daug vitaminų C, B, BL, PP, nemažai kalio ir karotino. Jos ypač vertingos pavasarį, kai mūsų  organizmas stokoja vitamino C. Tačiau gausiai rūgštynių vartoti nepatariama, nes jose yra oksalo rūgšties (ankstyvą pavasarį jos nedaug). Štai keli receptai iš rūgštynių.

REKLAMA
REKLAMA


Rūgštynių  sriuba


200 g rūgštynių, svogūnas, 2 tryniai, pusė stiklinės grietinės, 2 kietai virti kiaušiniai, vištienos sultinio, aliejaus, druskos, cukraus. 

REKLAMA

Rūgštynes nuplauname ir supjaustome. Kubeliais supjaustome svogūną ir kartu su rūgštynėmis pakepiname aliejuje. Sultinį užviriname, sudedame rūgštynes, beriame pagal skonį cukraus ir verdame 3 min. Ataušiname. Trynius ištriname su grietine ir sumaišome su stikline sriubos, tada supilame į puodą su sriuba. Ataušusią sriubą palaikome šaldytuve. Tiekdami į lėkštę dedame pusę virto kiaušinio.


Rūgštynių  salotos su šonine


100 g rūgštynių, pomidoras, riekė baltos duonos, juostelė rūkytos šoninės, aliejaus, natūralaus jogurto su krapais arba mėgstamo padažo. 

REKLAMA
REKLAMA

Rūgštynes nuplauname ir nupjovę  kotus supjaustome. Duoną supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje. Nuvarviname. Šoninę supjaustome siauromis juostelėmis ir taip pat pakepiname aliejuje. Supjaustome pomidorą. Viską sumaišome ir užpilame jogurtu ar padažu.


Rūgštynių  ir raudonųjų burokėlių  lapkočių salotos žiemai


2 kg burokėlių lapkočių  (galima ir lapų), 0,5-1 kg rūgštynių lapų, druskos, pipirų. 

Burokėlių lapkočius apverdame, ant supjaustytų rūgštynių užpilame truputį  vandens ir jas išverdame. Nukošiame skystį ir rūgštyne užpilame ant burokėlių, dar paverdame, įdedame druskos ir kelis pipirus. Po to dedame į iškaitintus stiklainius ir uždengiame metaliniai dangteliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų